Πάλι εκλογές;

Ακούστηκε πριν από τα Χριστούγεννα και νομίζαμε ότι είναι... πρωταπριλιάτικο αστείο. Το ξανακούσαμε και μετά πιστεύοντας ότι είναι κάποιοι... καλικάντζαροι που δεν έχουν τι να κάνουν και βγάζουν σενάρια που μάλλον πρόκειται για ανόητες απόψεις ορισμένων κύκλων ή τουλάχιστον για πολιτικά παιχνίδια.

Τι λένε αυτά τα σενάρια που μαθαίνουμε ότι τα διακινούν και ορισμένοι εντός και εκτός Μαξίμου; Ότι ο Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις

να πάει σύντομα σε εκλογές. Το φαντάζεστε; Να πάει σε εκλογές τέσσερις μήνες μετά από τις εκλογές του Σεπτέμβρη, ένα χρόνο μετά από τις εκλογές του Γενάρη και λίγους μήνες μετά από το δημοψήφισμα – παρωδία.

Μα ποιος είναι αυτός που μπορεί να σκεφτεί ότι με νέες κάλπες θα σωθεί η χώρα και δεν θα διαλυθεί; Μα δεν έμαθαν από τα παθήματα που έχουν φέρει την οικονομία τόσο πίσω; Και τι πιστεύουν άραγε κάποιοι; Ότι θα σώσουν το πολιτικό τους κεφάλαιο;

Κάθονται κάποιοι το πρωί πίνοντας τη φραπεδιά τους και τον φρέντο που έμαθαν πρόσφατα να πίνουν και λένε:

•Να κάνουμε εκλογές γιατί έτσι θα αποδομήσουμε τον Κυριάκο που μόλις εξελέγη. Θα τον νικήσουμε, οπότε θα διαλύσουμε τη ΝΔ.

•Να κάνουμε εκλογές γιατί δεν θα έχουν προλάβει να συνέλθουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την ήττα του Σεπτέμβρη και ο Τσίπρας είναι απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού.

•Να κάνουμε εκλογές για να πετύχουμε νέα νίκη, επομένως νέα εντολή από το λαό να περάσουμε το Ασφαλιστικό, τα φορολογικά μέτρα κλπ.

•Να κάνουμε εκλογές γιατί οι δανειστές είναι ακόμη σκληροί. Να ζητήσουμε από το λαό να πει τι θέλει και γιατί όχι; Να του θέσουμε το δίλημμα «ευρώ ή σύγκρουση και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα»;

•Να κάνουμε εκλογές για να χάσουμε και να ρίξουμε την καυτή πατάτα στον Μητσοτάκη ο οποίος θα φάει τα δύσκολα μέτρα και θα ξανακάνουμε εκλογές το φθινόπωρο να έρθουμε να ξανασώσουμε τη χώρα.

Αυτά κι άλλα πολλά σενάρια ακούγονται για το ποιο θα ήταν το διακύβευμα των εκλογών. Και πράγματι είναι τόσο αστείο να συζητούν κάποιοι ένα τέτοιο θέμα. Είναι εντυπωσιακό. Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα και το μόνο που σκέφτονται είναι να σώσουν το πολιτικό τους κεφάλαιο. Μη θίξουμε τον Αλέξη που είναι ακόμη τίμιος και ηθικός. Μην πούμε ότι θα αναγκαστεί να υπογράψει και τέταρτο μνημόνιο γιατί αυτός ως αριστερός δεν κάνει τέτοια πράγματα. Πάνω απ' όλα η «παρθενία» της Αριστεράς και το ηθικό πλεονέκτημα του Τσίπρα.

Ας σοβαρευτούν κάποιοι που διακινούν όλες αυτές τις ανοησίες. Αν είναι να πέσει η κυβέρνηση θα πέσει από την ανικανότητά της να διαχειριστεί το μέλλον της χώρας. Αν είναι να αναλάβει η ΝΔ να το κάνει αφού πρώτα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Όχι αποκτήσανε πρόεδρο και ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι έτοιμοι να εισβάλουν στο Μαξίμου.

Σαν ώριμο φρούτο θα πέσει ο Αλέξης. Θα βράσει στο ζουμί του, θα πνιγεί με τις δικές του υποσχέσεις και τα ψέματα. Δε χρειάζεται να βάλουμε ξανά σε περιπέτειες τη χώρα. Δεν είναι απαραίτητο να φορτώσουμε με νέα βάρη τους Έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα