Πέθανε ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός Αλαν Ρίκμαν

Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 69 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο, ο σπουδαίος Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν. Ο Ρίκμαν με την χαρακτηριστική εκφορά του λόγου, ήταν από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της Βρετανίας και διακρίθηκε τόσο στο θέατρο, όσο και σε χολιγουντιανά μπλοκμπάστερ.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο, στο οποίο και επέστρεφε πάντα. Ήταν γνωστός για τους ρόλους των "κακών" στη μεγάλη οθόνη και έμεινε αξέχαστος ως

καθηγητής Σέβερους Σνέιπ στη δημοφιλή σειρά ταινιών Χάρι Πότερ. Γεννήθηκε στο δυτικό Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 1946. Όταν ήταν 8 ετών πέθανε ο πατέρας του. Σπούδασε γραφιστική και στο πανεπιστήμιο γνώρισε τη Ρίμα Χόρτον -οικονομολόγο και σύμβουλο των Εργατικών- την οποία και παντρεύτηκε. Άνοιξε γραφείο γραφιστικής, αλλά η αγάπη του για το θέατρο τον ώθησε να κάνει οντισιόν για την Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (RADA). Στα 26 του πήρε υποτροφία για σπουδές στη RADA.

Στο βρετανικό θεατρόφιλο κοινό έγινε γνωστός από τη δεκαετία του '80. Το αμερικανικό κοινό τον έμαθε μέσα από τη μεταφορά των "Επικίνδυνων Σχέσεων" στο Μπρόντγουεϊ το 1987, ένας ρόλος για τον οποίο ήταν υποψήφιος για Tony. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο "Πολύ Σκληρός για Να Πεθάνει" (1988), στον ρόλο του "κακού" Χανς Γκρούμπερ, δίπλα στον Μπρους Γουίλις. Έπαιξε επίσης τον "κακό" Σερίφη του Νότιγχαμ στον "Ρομπέν των Δασών" (1991).

Στη "Λογική και Ευαισθησία" (1995) ερμήνευσε τον συνταγματάρχη Μπράντον και συναντήθηκε κινηματογραφικά με την Κέιτ Γουίνσλετ. Έκανε την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά με τον "Επισκέπτη του Χειμώνα" το 1997. Συνεργάστηκε ξανά με την Γουίνσλετ στο "Ένα Μικρό Χάος" (2014), επίσης σε δική του σκηνοθεσία. Από τις πιο γνωστές ταινίες του, ο "Μάικλ Κόλινς, ο Επαναστάτης", το "Δόγμα", "Το άρωμα", "Σουίνι Τοντ: Ο φονικός Κουρέας της οδού Φλιτ", "Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", "Μια υπόσχεση".

Την θλίψη για τον χαμό του σπουδαίου ηθοποιού εξέφρασαν πολλοί συνάδελφοί του, εξυμνώντας το ξεχωριστό ταλέντο και τον χαρακτήρα του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα