Οι δράστες του Παρισιού σε νέο βίντεο του ISIS

Ένα νέο βίντεο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής από το Ισλαμικό Κράτος, φέρεται να δείχνει τους εννέα άνδρες που συμμετείχαν στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Το βίντεο δείχνει τζιχαντιστές να εκτελούν αποκεφαλισμούς. Ανάμεσα στους δράστες είναι και ο Μπιλάλ Χαντφι, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων του Παρισιού. "Καταστρέφετε τα σπίτια μας και σκοτώνετε τους πατέρες μας, τα αδέλφια μας, τις αδελφές μας, τις μητέρες μας και τα παιδιά μας», λέει στην κάμερα κατά τη διάρκεια του βίντεο. Η ταινία δείχνει

επίσης τον Αμπού αλ-Κιτάλ Φαρανσι, που πιστεύεται ότι ήταν ένας από τους ενόπλους που άνοιξαν πυρ στο Μπατακλάν. Οι τζιχαντιστές εκτοξεύουν απειλές, δείχνοντας φωτογραφίες της Tower Bridge και του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο και υποστηρίζοντας ότι είναι έτοιμοι να χτυπήσουν "οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε".

Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται το πρόσωπο του Τζον Μπέρκοου, Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, με έναν στόχο πάνω στο πρόσωπό του. Στη συνέχεια, το βίντεο τελειώνει με το μήνυμα: "Όποιος βρίσκεται στις τάξεις του εχθρού θα είναι στόχος για τα σπαθιά μας και θα ταπεινωθεί", πάνω από μια φωτογραφία του Ντέιβιντ Κάμερον.

Το βίντεο φαίνεται να είναι ένας απολογισμός με τα τελευταία λόγια των δραστών, λίγο πριν ταξιδέψουν στη Γαλλία για να πραγματοποιήσουν την επίθεση. Η ταινία είναι πιο σκληρή από ό,τι τα προηγούμενα βίντεο προπαγάνδας, καθώς δεν σταματά πριν αποκεφαλιστούν τα θύματα. Το βίντεο τελειώνει με ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα, με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2015, το οποίο λένε ότι αποκαλύπτει τη θέση της επόμενης επίθεσης τους. Αναρτήθηκε στο Telegram, το επίσημο κανάλι των τζιχαντιστών.

telegraph.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα