Ο κ. Παπούλιας αντιλαμβάνεται επιτέλους τον ρόλο του

Έχουμε κατά καιρούς ασκήσει σκληρή κριτική στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρίως γιατί σιώπησε σε πολλές περιπτώσεις όπου η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε εγκλήματα. Επειδή όμως είναι γνωστό ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα, φαίνεται ότι ο Κ. Παπούλιας κατάλαβε ότι έστω και καθυστερημένα πρέπει να είναι η φωνή της Ελλάδας.

Μετά τις δηλώσεις του για τον Σόιμπλε,

όπου εξέφρασε την οργή όλων των Ελλήνων, αλλά και την κίνησή του να χαρίσει το μισθό του ως ένα παράδειγμα προς μίμηση, ο Πρόεδρος ξαναχτύπησε. Στη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο κ. Παπούλιας έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση, αν υπήρχε τέτοια. Έριξε τις σπόντες του και για την Τουρκία και για την προκλητικότητα των Σκοπιανών.

«Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι επισήμανε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία η στάση της οποίας δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας.

Όσο για τα Σκόπια, ο Πρόεδρος χαρακτήρισε «ανέκδοτο» την εμμονή τους να αλλοιώνουν τη ιστορία, εμφανίζοντας τον Μεγαλέξανδρο ως «Σκοπιανό» και  ζήτησε από τον κ. Ράσμουσεν να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει και ο κ. Παπούλιας προκειμένου να γίνεται και καμιά κουβέντα για σοβαρά εθνικά θέματα. Διότι αν περιμέναμε από τον Κ. Παπαδήμο να κυβερνήσει για θέματα που δεν έχουν να κάνουν με το θέμα, ζήτω που καήκαμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα