Τα σκοτεινά σχέδια των ελίτ της ΕΕ και οι λαοί

Μέχρι χθες αναρωτιόμασταν αν η επίθεση της ΕΕ εναντίον της Ελλάδας, έχει σκοπό την αποπομπή της χώρας από την ΕΕ, ή αποτελεί απλά μια επίδειξη επικυριαρχίας.

Σήμερα, αναρωτιόμαστε το ίδιο ακριβώς και για την Ισπανία, αφού σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ σκοπεύει να επιπλήξει την ισπανική κυβέρνηση, επειδή δεν προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Στα εναλλακτικά ΜΜΕ, η Ελλάδα

θεωρείται ως ο αμνός που πρέπει να θυσιαστεί, ούτως ώστε να καταστεί παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Όσον αφορά στην Ισπανία όμως, το ζήτημα είναι λιγότερο ξεκάθαρο. Πρόκειται για μια τεράστια οικονομία μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, οπότε δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί ο «τραμπουκισμός» εναντίον της.

Μπορεί κάποιοι να θέλουν την Ισπανία εκτός ευρωζώνης. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συνηγορούν σε κάτι τέτοιο. Παράγοντες που είναι πέρα από τον έλεγχο της ΕΕ, και που μπορεί να πηγάζουν από κάποια σκοτεινά κέντρα.

Γιατί να θέλουν όμως οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών να στοχοποιήσουν την Ισπανία; Μήπως αυτό ήταν το σχέδιο εξ αρχής;

Η σημερινή κρίση δεν ξεκίνησε από το πουθενά. Ξεκίνησε, μόλις οι τεχνοκράτες αποφάσισαν να δώσουν δισεκατομμύρια, ώστε να διορθώσουν τα ελλείμματά τους οι χώρες της Νότιας Ευρώπης, και να μπορέσουν έτσι να ενταχθούν στην ΕΕ. Πρόκειται στην ουσία για δωροδοκία κάποιων κυβερνητικών ελίτ των χωρών αυτών.

Οι ελίτ αυτές «τσέπωσαν» τα χρήματα, και κάποια τα μοίρασαν στα τσιράκια τους. Στη συνέχεια φρόντισαν ώστε οι χώρες τους να υπερψηφίσουν την ένταξή τους στην ΕΕ, και οι ίδιες παράτησαν την εξουσία, όντας πλουσιότερες. Τώρα, οι πολίτες των χωρών αυτών που ξεγελάστηκαν, έμειναν μόνοι τους για να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Το γεγονός ότι οι τράπεζες έδωσαν απίθανα δάνεια σε αυτές τις χώρες, σίγουρα δεν είναι σύμπτωση. Οι τραπεζίτες κάθε άλλο παρά ηλίθιοι είναι. Το να θεωρούμε ότι δεν αντιλήφτηκαν ότι η Ευρώπη αποτελεί μια τραπεζική φούσκα, ή το ότι τα χρήματα που κυκλοφορούσαν ελεύθερα προέρχονταν από τις Βρυξέλλες, είναι αδιανόητο. Οι τράπεζες τσίμπησαν το δόλωμα εξ επίτηδες. Ο σκοπός όλων ήταν να δημιουργήσουν την σημερινή κρίση, η οποία θα αποτελούσε και την δικαιολογία για τους ευρωπαϊστές τεχνοκράτες να αναμιχθούν στις τοπικές πολιτικές σκηνές, κάτι που βλέπουμε να γίνεται σήμερα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο επίτροπος Olli Rehn ανέφερε πως θα ληφθούν μέτρα εναντίον της Μαδρίτης, επειδή μάλλον δεν μπορεί να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους που έβαλε. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πληγεί σε μεγάλο βαθμό ο νέος κεντροδεξιός πρωθυπουργός Mariano Rajoy, που έλπιζε ότι θα του χαριστούν οι Βρυξέλλες όσον αφορά στο θέμα των ελλειμμάτων, αφού δεσμεύτηκε να επιβάλλει φιλόδοξες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Μέχρι πριν κάποια χρόνια, κανένας δεν θα πίστευε ότι οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να επέμβουν τόσο ωμά στα εσωτερικά μιας χώρας. Σήμερα, αυτό το φαινόμενο είναι σύνηθες, και αν συνεχιστεί αυτή η τάση, στο μέλλον οι Βρυξέλλες θα αντιμετωπίζουν τις χώρες μέλη της ΕΕ, όπως η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζε

Keywords
Τυχαία Θέματα