Μετάφραση της επιστολής Σαμαρά στην Μέρκελ

Αποδίδουμε σε απλούστερα ελληνικά τι ήθελε να πει ο Σαμαρά στην Μέρκελ με την χθεσινή του επιστολή:

«Σου στέλνω και ραβασάκι, αφού δεν σου φτάνει η ψήφιση του «Προγράμματος-τούμπανο» από την Ελληνική Βουλή:

ΟΚ, να προωθήσουμε και την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, αλλά με τις εμμονές σου και τις νευρώσεις σου, μόνο η ύφεση αναπτύσσεται

και ανταγωνιζόμαστε μόνο σε ανεργία τις άλλες χώρες. Καλή η δημοσιονομική βιωσιμότητα αλλά αν κλείσουν κι άλλες επιχειρήσεις, μείνουν κι άλλοι άνεργοι, η χώρα θα γίνει οικονομική Σαχάρα. Οι «φραγκάτοι», οι «σκαφάτοι» κι όσοι έχουν τον τρόπο τους (παστωμένα χρήματα σε θυρίδες και τράπεζες του εξωτερικού) θα πρέπει να κληθούν να συνεισφέρουν τον (μεγάλο) οβολό τους.

Οι τράπεζες πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά όχι με τον τρόπο που λειτουργούσαν, γιατί αυτές μας έριξαν στο πηγάδι.

Μην το κουράζουμε άλλο το «κούρεμα». Μια PSIχή που είναι να βγει, ας πληρωθεί. Τέρμα τα νάζια, οι ψευτοαπειλές και οι μεγάλες δηλώσεις. Επί του πρακτέου…

Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα (το ξέρω ότι δεν έχεις καμία αμφιβολία ότι με εμένα θα έχεις να κάνεις), θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος. Για τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν οι στόχοι θα μιλήσουμε εκτενώς τότε.

Εμείς εμμένουμε στην ανάκαμψη κι αν αυτή δεν επιτευχθεί θα πατσαβουριάσουμε το νέο Μνημόνιο και θα εφαρμόσουμε το δικό μας σχέδιο εξόδου από την κρίση.

«Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του». 

Σου αρέσει αυτό είμαι σίγουρος, διότι είναι φοβερή τρίπλα, γιατί τα «πλαίσια» σου θυμίζουν το ΠΑΣΟΚ και άρα τον ΓΑΠ, ο οποίος μιας και το έφερε η κουβέντα έρχεται εθελοντής-όμηρος στο Βερολίνο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σου εξομολογηθώ την πρόβλεψη μου: είναι βέβαιο ότι θα αλλάξουμε όσες φορές χρειαστεί το Πρόγραμμα, μέχρι αυτό να γίνει αποτελεσματικό και αποδοτικό. Καλά να είμαστε και να τα λέμε. Να μη χάνεσαι στις σκέψεις του Σόιμπλε»

Antonis

(και για την αντιγραφή, Μ.Ο.)

Keywords
Τυχαία Θέματα