Ντροπιαστική ήμερα για την ΕΣΗΕΑ

20:15 6/4/2016 - Πηγή: Antinews

Μια ντροπιαστική ημέρα για το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, την ΕΣΗΕΑ, είναι η σημερινή. Το πειθαρχικό συμβούλιο, αποτελούμε κατά κύριο λόγο από συνταξιούχους και τελειωμένους αριστερούς αποφάσισε να διαγράψει δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να έχουν αντίθετη άποψη με το δημοψήφισμα και την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την απόφαση, επιβλήθηκε ποινή διαγραφής από την ΕΣΗΕΑ

18 μηνών στον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ Σταμάτη Μαλέλη

- Ποινή διαγραφής ενός έτους στον Άρη Πορτοσάλτε.

- Ποινή διαγραφής έξι μηνών στον Νίκο Κονιτόπουλο (αρχισυντάκτη της εκπομπής «ΣΚΑΪ στις 6» με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ)

- Επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας για τους Όλγα Τρέμη – η οποία παραιτήθηκε από μέλος της Ένωσης πριν λίγες ημέρες, Μανώλη Καψή, Μαρία Σαράφογλου και Μαρία Χούκλη

- Αθωώθηκαν οι Γιάννης Πρετεντέρης (MEGA) για τους διαξιφισμούς του το βράδυ των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρης Οικονόμου (ΣΚΑΪ) για τα σχόλιά του σε βάρος του Πάνου Καμμένου την ημέρα της ψηφοφορίας.

Οι διαγραφές και επιπλήξεις προκαλούν σάλο καθώς ουσιαστικά «ποινικοποιείται» η γνώμη που έχει κάθε δημοσιογράφος και η ελεύθερη έκφραση του ιδίου και του μέσου. Και δημιουργεί προηγούμενο για μελλοντικές διώξεις δημοσιογράφων από το Πειθαρχικό όργανο του συνδικαλιστικού τους οργάνου απλά και μόνο γιατί εξέφρασαν την άποψή τους.

Φαίνεται ότι οι συνταξιούχοι αριστεροί θυμήθηκαν τις δίκες της Μόσχας και τα έκτακτα στρατοδικεία της Χούντας. Σε διατεταγμένη υπηρεσία από τα αφανή αφεντικά τους δίκασαν και καταδίκασαν κάποιους επειδή εξέφρασαν τη γνώμη τους.

Αν δεν τους άρεσε ας έπαιρναν το τηλεκοντρόλ κι ας άλλαζαν κανάλι. Φαίνεται όμως ότι λειτούργησαν με εντολή των αφεντικών του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να φιμώσουν το Τύπο, να μειώσουν τα κανάλια για να τα ελέγχουν, να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους. Ημιμαθείς όπως είναι δεν διάβασαν κάτω από το λογότυπο της ΕΣΗΕΑ που λέει «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης». Ούτε έχουν ακούσει για κάποιον Βολταίρο που έχει γράψει: «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

Δεν έχουμε κανένα λόγο να υποστηρίξουμε κανέναν δημοσιογράφο ή στέλεχος καναλιού ή εφημερίδας τα οποία δεν αποκλείεται να παίζουν τα παιχνίδια τους. Αλλά κανείς δεν θα μας εμποδίσει να λέμε τη γνώμη μας όσο κι αν δεν αρέσει αυτό στη χούντα της Αριστεράς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα