Σχεδιάζει αστυνομική επέμβαση στο λιμάνι τη μέρα απεργίας των δημοσιογράφων η κυβέρνηση;

19:43 6/4/2016 - Πηγή: Antinews

Τις τελευταίες ώρες έχει αρχίσει και κυκλοφορεί έντονα ένα σενάριο που θέλει αύριο που όλως τυχαίως είναι και η απεργία των δημοσιογράφων να γίνεται «ντου», κατά κόσμον επιχείρηση εκκένωσης του λιμανιού από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σε κάθε περίπτωση αν ισχύει αυτή η πληροφορία, φήμη ή σενάριο θα έχει μια αξία να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί επιλέγει να την κάνει στα μουλωχτά. Κατά δεύτερον θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η μη βία είναι αλά καρτ. Από τη μια στην Ειδομένη την ώρα που οι μισοί υπουργοί

της τη βλέπουν ως Νταχάου και προβλέπουν ακόμα και νεκρούς από τα προβλήματα υγείας εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, οι άλλοι μισοί την έβλεπαν ως τιμή για την Ελλάδα και το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης! Μάλιστα τότε απέρριπτε μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε αστυνομική επέμβαση όταν μάλιστα απειλούνταν και διπλωματικά επεισόδια με τα Σκόπια. Τι έχει αλλάξει αν ισχύουν τα όσα κυκλοφορούν για το λιμάνι του Πειραιά περί επέμβασης για την εκκένωσή του από τους πρόσφυγες;

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει αποτύχει να πείσει τους ίδιους τους πρόσφυγες όταν μπορεί να προστατέψει τα δικαιώματά τους με βάση το διεθνές δίκαιο. Γι’ αυτό το λόγο και αυτοί οι άνθρωποι γίνονται έρμαια διαφόρων επαγγελματιών «αλληλέγγυων» και αμφιβόλου αξίας και προέλευσης ΜΚΟ.

Έτσι και αλλιώς όμως όσο και αν πουλάει στα λόγια ανθρωπισμό ο Τσίπρας η πραγματικότητα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Τα συρματοπλέγματα στο λιμάνι της Χίου για να μην έρχονται σε επαφή πρόσφυγες, μετανάστες με τους ταξιδιώτες είναι μια μορφή γκετοποίησης. Ακόμα μια διάψευση μιας ανερμάτιστης κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα