Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα - Ετοιμαστείτε για συζήτηση τον Απρίλιο για το χρέος

19:30 7/3/2016 - Πηγή: Antinews

Την ώρα που η Ελλάδα δίνει μία σκληρή μάχη στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, διεξάγεται και ένα ακόμα Eurogroup, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία του περασμένου Αυγούστου.


Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε πως η τήρηση των συμφωνηθέντων

«δεν αποτελεί μόνο θέση του ΔΝΤ αλλά και δική μας» και ότι «χρειαζόμαστε αξιόπιστες και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις».
Την ίδια στιγμή, διερωτήθηκε: «Θα ακούσουμε τους θεσμούς και μετά θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Πώς να το κάνουμε αυτό; Πώς θα λειτουργήσουν οι μεταρρυθμίσεις; Ίσως ακούσουμε περισσότερα σήμερα και θα σας πω αργότερα».

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τα μέλη του Eurogroup να προετοιμαστούν για έναρξη των συζητήσεων για το χρέος τον Απρίλιο. Επίσης, διέρρευσαν πληροφορίες ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα την Τρίτη και θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση από Τετάρτη. Η εξέλιξη αυτή θα ήταν θετική για την οικονομία ώστε να λήξει η αβεβαιότητα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το ταχύτερο. Ωστόσο, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για να πάρει σκληρά μέτρα, όπως αυτά αποφασίστηκαν το καλοκαίρι.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα