Μέρκελ: Ο βαλκανικός διάδρομος δεν μπορεί να κλείσει

15:58 7/3/2016 - Πηγή: Antinews

"Δεν μπορεί να κλείσει οτιδήποτε" είπε ακόμα μια φορά ξεκάθαρα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες, αναφερόμενη στο κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.

Ο αριθμός των προσφύγων δεν θα πρέπει να μειωθεί μόνο για ορισμένες, αλλά για όλες τις χώρες και γι αυτό απαιτείται μια "βιώσιμη λύση" από κοινού με την Τουρκία, πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Εν τω μεταξύ, Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαιώνει

στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, να υποστηρίξει τη μη διατήρηση στα τελικά συμπεράσματα της φράσης που αναφέρεται στο «κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων».Π

Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Tην άποψη ότι η λύση που θα βρεθεί για την προσφυγική κρίση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ολάντ, έκανε λόγο για την ανάγκη μίας ειλικρινούς σχέσης ανάμεσα στην Ευρώπη και την Τουρκία, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρχει βοήθεια από την Ευρώπη στην Τουρκία, καθώς η Τουρκία δέχεται πάρα πολλούς πρόσφυγες. Ωστόσο ο κ. Ολάντ, επισήμανε ότι από την πλευρά της η Τουρκία, θα πρέπει να αποδεχθεί τις διαδικασίες επανεισδοχής των προσφύγων.

«Επίσης θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια και στην Ελλάδα. Αυτή η σύσκεψη δεν αφορά μόνο την Τουρκία. Αφορά το σύνολο της προσφυγικής πολιτικής της Ευρώπης και κυρίως της βοήθειας που πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα, που αποτελεί σήμερα το εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης και υποδέχεται τους πρόσφυγες», υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος, αναφερόμενος στην Ελλάδα.

e-typos.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα