Νέες προσφυγές οικολογικών οργανώσεων για να μπλοκάρουν την επένδυση στο Ελληνικό

Για λίγο μόνο διήρκεσε το θετικό κλίμα που δημιούργησε η έγκριση από την πρωτοβάθμια επιτροπή δασικών αμφισβητήσεων της ένστασης κατά της απόφασης του δασάρχη Πειραιά για το δάσος του Ελληνικού.

Και αυτό διότι ακολούθησε μπαράζ προσφυγών στο Συμβούλιο Επικρατείας για να μπλοκαριστεί η επένδυση του Ελληνικού.

Αυτή τη φορά δυο οικολογικές οργανώσεις προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας μάλιστα η υπόθεση να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, εκφράζοντας νομικές ενστάσεις

για τη μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της περιοχής (6.168.759 τ.μ.) στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, αλλά και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής. Να σημειωθεί ότι αντίθετα, έκταση 36.918 τ.μ. της εν λόγω περιοχής έχει υπαχθεί στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Μετά το θέμα που έχει προκύψει από τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν τα Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία, τα οποία στρέφονται κατά της συντονιστικής αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του Δασάρχη Πειραιά.

Τα οικολογικά Σωματεία χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές, μη νόμιμες και ακυρωτέες τις επίμαχες αποφάσεις καθώς, όπως αναφέρουν, διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά).

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, Ελληνικό,nees, elliniko