Το ISIS ισχυρίζεται ότι βρίσκεται πίσω από το μακελειό στο Λας Βέγκας

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος διεκδικεί την ευθύνη για το μακελειό στο Λας Βέγκας, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, όπως μεταδίδει αμερικανική υπηρεσία SITE, που παρακολουθεί την τζιχαντιστική προπαγάνδα στο διαδίκτυο.

Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι ο δράστης, ο 64χρονος...
Αμερικανός Στέφεν Πάντοκ, ασπάστηκε το ισλάμ πρόσφατα.

Σε τηλεγράφημα του προπαγανδιστικού πρακτορείου του, του Amaq, το ISIS χαρακτηρίζει
τον δράστη «στρατιώτη» του χαλιφάτου, όρο που χρησιμοποιούν συχνά οι τζιχαντιστές όταν αναφέρονται σε υποστηρικτές της οργάνωσης που δρουν εκτός Μέσης Ανατολής.

Οι αμερικανικές Αρχές δεν έχουν αναφερθεί ακόμα στα κίνητρα του Πάντοκ, όμως νωρίτερα διέρρεαν ότι έως τώρα δεν έχουν διαπιστώσει στοιχεία που να συνδέουν την επίθεση με διεθνή τρομοκρατία.

Οι τζιχαντιστές συχνά αναλαμβάνουν την ευθύνη για επιθέσεις που απλώς έχουν εμπνευστεί από την ιδεολογία τους, ακόμα κι αν δεν υπάρχει επικοινωνία με τους δράστες.

Ο Πάντοκ άνοιξε πυρ εναντίον υπαίθριας συναυλίας στο Λας Βέγκας από το δωμάτιό του στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου και καζίνο Mandalay Bay, γαζώνοντας το πλήθος σε δεκάδες σφαίρες.

Πέραν των 50 νεκρών ακόμα 406 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά.

Η Αστυνομία του Λας Βέγκας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο Πάντοκ φαίνεται να έδρασε μόνος. Η έρευνα συνεχίζεται. Στο δωμάτιό του βρέθηκαν τουλάχιστον οκτώ όπλα.

Εν τω μεταξύ, έχει εντοπιστεί η γυναίκα που συνόδευε τον Πάντοκ στο ξενοδοχείο και ενδέχεται να ήταν η σύντροφός του, αν και έως τώρα δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται ως ύποπτη.

Πηγή: Skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα