Μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια τους

Τα όσα έγιναν με τις απειλές της Eldorado Gold για αποχώρηση από την Ελλάδα έχουν αναλυθεί πολλές φορές. Φρόντισε γι’ αυτό και ο σύμβουλος Καρανίκας, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού των επενδύσεων. Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε άλλο με το αν η εταιρεία πρέπει να μείνει ή να φύγει κι αν αυτή η κυβέρνηση θέλει τις επενδύσεις ή τις διώχνει. Μόνο να πούμε ότι με την ανάρτηση του Καρανίκα και την προτροπή «στα τσακίδια και να μη στεριώσετε πουθενά», έκανε

το καλύτερο δώρο στους Καναδούς. Όταν η εταιρεία διεκδικήσει αποζημίωση από το ελληνικό κράτος έχοντας στα χέρια της αυτή την ανάρτηση, ποιος θα πληρώσει το ποσό; Ο Τσίπρας, ο Καρανίκας, ο πλούσιος Σταθάκης; Έδωσαν ένα απίστευτο επιχείρημα στην καναδική εταιρεία να διεκδικήσει αποζημίωση. Είναι τόσο ανόητοι.

Εκείνο, ωστόσο, που πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα είναι οι σοβαρές κατηγορίες κυβερνητικών στελεχών κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατ’ επέκταση κατά της ΝΔ. Ο Τσακαλώτος από τη Βουλή είπε: «Νομίζω ότι προσπάθησε η ΝΔ, σε συνεργασία ίσως και με την εταιρεία, να δημιουργήσει πρόβλημα, ακριβώς μετά από τη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, όχι επενδύσεις, αλλά το πώς θα οργανωθούν οι επενδύσεις, με ποιους όρους, σε ποιο πλαίσιο, με ποια στρατηγική. Αυτό είναι το σημαντικό».

Αλλά και ο Τζανακόπουλος τόνισε ότι εντύπωση προξενεί το timing της επιλογής της Eldorado να προχωρήσει στις ανακοινώσεις λίγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συμπληρώνοντας ότι η διοίκηση της εταιρείας είχε συνάντηση λίγες ημέρες πριν με τον Κ. Μητσοτάκη.

«Η ΝΔ επιμένει να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, πράξη που δεν ταιριάζει σε κόμμα με φιλελεύθερο προσανατολισμό. Δεν ξέρει την ουσία της υπόθεσης ούτε τα επίδικα θέματα», σημείωσε.

Η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι ότι έγινε σαμποτάζ από τη ΝΔ σε συνεργασία με την Eldorado Gold. Ότι με απλά λόγια ο Κυριάκος και ο επικεφαλής της εταιρείας σχεδίασαν και υλοποίησαν το σχέδιο αυτό το οποίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, προσβάλλει την Ελλάδα, την σαμποτάρει, της δημιουργεί κακή εικόνα στο εξωτερικό.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή καταγγελία η οποία ωστόσο γίνεται χωρίς καμιά απόδειξη. Δεν έχει τίποτε να παρουσιάσει η κυβέρνηση η οποία αντί να κάνει την αυτοκριτική της στήνει θεωρίες συνωμοσίας και ψεκασμένα σενάρια.

Αντί να απαντήσει γιατί ο Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν απαντούν στις επιστολές των Καναδών. Αντί να μιλήσει για τις «συλλογικότητες» που κάνουν κουμάντο στον Σταθάκη και στον Σκουρλέτη. Αντί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν να αποφύγει μια τόσο κακή εξέλιξη, βρίσκει τον εύκολο στόχο. Κατηγορεί τη ΝΔ, υβρίζει τους επενδυτές, παίζει το χαρτί της αριστεράς που παλεύει ενάντια στο… βρόμικο κεφάλαιο.

Πρόκειται για μια τακτική που προσβάλλει ακόμη περισσότερο τη χώρα. Και στο κάτω – κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που σαμποτάριζε τις επενδύσεις στην Ελλάδα όταν δαιμονοποιούσε τις επιχειρήσεις, ιδίως τις ξένες, όταν απειλούσε ότι θα επανελέγξει τις συμβάσεις, όταν έβαζε κάθε εμπόδιο για να σταματήσει σημαντικά έργα.

Δεν τους φταίει λοιπόν ο Μητσοτάκης και η ΝΔ. Μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια τους, μόνοι τους σαμποτάρουν τους εαυτούς τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα