«Οι επενδύσεις... Τσίπρα κατέρρευσαν εν μία νυκτί»

Η απίστευτα δραματική εξέλιξη στην υπόθεση της Eldorado Gold σήμανε συναγερμό στην Πειραιώς. Δεν είχε προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους μεταλλωρύχους στη Θεσσαλονίκη και η είδηση που έπεσε σαν βόμβα στο Μοσχάτο, έγινε αφορμή για να επανατοποθετηθεί το θέμα των επενδύσεων ακόμα πιο δυναμικά, πιο ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους, στην κορυφή της αντιπολιτευτικής της πυραμίδας εν όψει της ΔΕΘ.

«Οι επενδύσεις είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη και αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις υλοποιήσει» έλεγαν κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας μύδρους κατά κυβερνητικών στελεχών, του Καρανίκα, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού για τα χάλια που παρουσιάζει η εικόνα της χώρας όταν γίνεται διεθνώς ρεζίλι και τραυματίζεται από τέτοιου είδους ενέργειες.

Μια κυβέρνηση που για τη ΝΔ ευθύνεται αποκλειστικά για τις χρόνιες αγκυλώσεις και τις δεκάδες κωλυσιεργίες που παρουσιάζει η επενδυτική σκακιέρα στη χώρα μας, η οποία αντί να προσελκύει και να διευκολύνει τις επενδύσεις, τις διώχνει όσο γίνεται πιο μακριά.

Την ίδια στιγμή ανώτερα στελέχη της Πειραιώς σημειώνουν ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και όχι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας στην οποία επιδόθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. «Την προηγούμενη ημέρα διαβεβαίωνε ότι το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα έχει γίνει πιο φιλικό και καλούσε τους ξένους να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα μας και μόλις την επομένη, έργα πνοής για την οικονομία μιας ολόκληρης περιοχής οδηγούνταν σε ματαίωση. Και μάλιστα, όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, η μεγάλη επένδυση πάγωνε με αφορμή τις τεράστιες καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας, από μια κυβέρνηση που αγνοεί προκλητικά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων» επισημάναν χαρακτηριστικά.

Το χειρότερο όμως για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι η εκτόξευση της ανεργίας και οι χιλιάδες απολύσεις. Η στήριξη των επιχειρήσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι το προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εξέλιξη με την El Dorado ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι η σύγκρουση με τη στασιμότητα και την αδράνεια θα είναι μετωπική.

Σχολιάζοντας την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η ΝΔ μιλά για αποτυχία πίσω από τα μετρημένα λόγια του πρωθυπουργού, τα οποία δεν έχουν πια πολιτικό βάρος. Χωρίς να πει συγκεκριμένα ποιους φόρους θα μειώσει και πόσο από το 2019 και έπειτα, και χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις συνέπειες που είχε η καταστροφική όπως την χαρακτηρίζει πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η Πειραιώς υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι ο πρωθυπουργός «παίζει το τελευταίο του χαρτί» για την παραμονή του στην εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα