Ο Μπαλτάς δεν προσπάθησε ούτε να δικαιολογηθεί για τον διορισμό της συζύγου του! [βίντεο]

Ούτε να δικαιολογηθεί δεν προσπάθησε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, για το σκάνδαλο που έχει προκύψει με την αναγνώριση μεταπτυχιακού της συζύγου του!

Ο κ. Μπαλτάς μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ότι δηλαδή η σύζυγός του αν και με πτυχίο πολιτικών επιστημών, αποσπάστηκε στη ΔΕΠΑΝΟΜ, μια από τις εταιρίες του Δημοσίου που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων, κλήθηκε

να απαντήσει για το θέμα που έφερε στην δημοσιότητα η Καθημερινή.

Σύμφωνα με τον ίδιο η σύζυγός του ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της το 2003 και το ολοκλήρωσε το 2009. Από τότε εκκρεμούσε η αναγνώρισή του, που κατά τον κ. Μπαλτά, έτυχε να γίνει το 2017. «Αργεί αυτή η εταιρεία» υποστήριξε απλά ο κ. Μπαλτάς.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τη σύζυγό του «απλή υπάλληλο» χωρίς να δίνει καμία εξήγηση για το πώς αυτή η «απλή υπάλληλος» αρχικά διορίστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Χανίων από τον οποίο πήρε απόσπαση στη ΔΕΠΑΝΟΜ, μια από τις εταιρείες του Δημοσίου που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων.

Διαβάστε ακόμη: Καταγγελίες για ρουσφέτι για την σύζυγο του Μπαλτά – Διορίστηκε και πήρε αύξηση με παράνομο τρόπο

Ο Αριστείδης Μπαλτάς υποστήριξε ότι η εταιρεία αυτή, οι «Κτιριακές Υποδομές», στην οποία συγχωνεύτηκε η ΔΕΠΑΝΟΜ μαζί με τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων και την Θέμις Κατασκευαστική που κατασκεύαζε φυλακές, «σύμφωνα με τα δικά της χαρακτηριστικά δεν εξετάζει συνάφειες μεταπτυχιακών και οι θέσεις δίνονται ανεξαρτήτως τυπικών προσόντων».

Τόνισε δε ότι «σε διοικητικές θέσεις δεν χρειάζεται αυτή η σχέση με το αντικείμενο της εταιρείας».

Κατά τον ίδιο «όσοι σπουδάζουν και έχουν μεταπτυχιακό τίτλο στην ιστορία της τεχνολογίας είναι περιζήτητοι σε διοικητικές θέσεις σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο».

Όσο για τις αυξήσεις που διεκδίκησε και φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έλαβε η σύζυγός του, ο Αριστείδης Μπαλτάς «προσπέρασε» με χαρακτηριστική ευκολία όλα όσα προηγήθηκαν προκειμένου αυτή να φτάσει σε αυτό το σημείο, βάζοντας ως νέα γραμμή άμυνας ότι «είναι εσωτερικά της εταιρείας και της νομοθεσίας ότι θα πάρει αυξήσεις και αν θα τα πάρει αναδρομικά».

Αφού, λοιπόν, ο κ. Μπαλτάς παρέδωσε ως «λευκή περιστερά» τη σύζυγό του στη συνέχεια έκανε λόγο για προσωπική του στοχοποίηση με «στρεβλά» επιχειρήματα και για εκτέλεση συμβολαίων.

Κατά τον ίδιο όλα αυτά γίνονται προκειμένου να γίνει «μια τεράστια φασαρία όπου θίγεται η μεσαία διαπλοκή.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα