Μήπως ήρθε η ώρα να φύγει ο Βαρουφάκης;

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Β. Σόιμπλε κατά του Γ. Βαρουφάκη είναι ασφαλώς καταδικαστέα. Δεν λες αυτά που αισθάνεσαι μπροστά στις κάμερες. Υπάρχει ο σεβασμός στον αντίπαλο, υπάρχουν οι κανόνες ευπρέπειας στη διπλωματία.

Αν ήξερε ο Σόιμπλε τι του έχουμε... σούρει εμείς οι Έλληνες και πολλοί από τους πολιτικούς τότε θα είχε... μπουκάρει με τανκ. Βεβαίως, είναι απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας να ζητά κάποιος από μια κυβέρνηση να βάλει

τον έναν ή τον άλλο υπουργό ή να απολύσει κάποιον που οι ξένοι δεν γουστάρουν. Επομένως ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε κανείς άλλος δεν μπορεί να απαιτεί να διωχθεί κάποιος υπουργός, ακόμη κι αν αυτός είναι ο... Βαρουφάκης.

Όμως, ο Σόιμπλε δεν είναι κάποιος τυχαίος που του ανεβαίνει το σάκχαρο και πετάει ύβρεις από εδώ κι από εκεί. Αυτά που είπε ο Γερμανός για τον Βαρουφάκη είναι όλα όσα πιστεύουν στην Ευρώπη για τον υπουργό Οικονομικών. Και είναι όσα πιστεύουν και στην Ελλάδα οι σοβαροί άνθρωποι που ξέρουν πέντε δράμια οικονομίας.

Μέσα σε 45 ημέρες ο κ. Βαρουφάκης έχει καταφέρει να κάνει άσπονδους εχθρούς. Δε φταίει το ντύσιμό του, το ξυρισμένο του κεφάλι ή τα περίεργα αλλά τέλεια αγγλικά του. Δεν φταίει καν ότι μοιάζει αντισυμβατικός εν μέσω κοστουμαρισμένων και σφιγμένων τεχνοκρατών της Ευρώπης. Αυτό που φταίει βασικά και απειλεί να τινάξει ακόμη και την Ελλάδα στον αέρα είναι ότι δεν έχει ιδέα από διαπραγματεύσεις. Δεν έχει ιδέα από πραγματική οικονομία, από συζητήσεις επί πραγματικών καταστάσεων και νούμερων. Και παράλληλα είναι προκλητικά αλαζών. Πηγαίνει στις συνεδριάσεις και κοροϊδεύει τους εταίρους του. Ρίχνει «δεκάρικους» λόγους χωρίς κανένα νόημα και το πιο βασικό: Ενώ δίνει τα χέρια και υπογράφει συμφωνίες τελικά αυτοαναιρείται την επόμενη ώρα. Νομίζει ότι αυτός είναι τέλειος και πανέξυπνος και οι κουτόφραγκοι θα μείνουν άναυδοι με το μυαλό του.

Έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση όλη την Ευρώπη με τις ανόητες προσεγγίσεις του, με τις δεκάδες συνεντεύξεις του που λέει διαφορετικά πράγματα ή που του φταίνε οι ρεπόρτερ και κάνει στο τέλος μαθήματα δημοσιογραφίας.

Ο κ. Βαρουφάκης έχει σοβαρό πρόβλημα απλά γιατί δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα. Όταν θα το καταλάβει και ο Τσίπρας που τον επέλεξε ίσως να τον διώξει γρήγορα και να σώσει τα προσχήματα. Όμως, βασικός υπεύθυνος του απίστευτου μπάχαλου είναι ο ίδιος ο Βαρουφάκης και πλέον η μόνη λύση για να μπορέσει να προχωρήσει πιο πέρα η χώρα είναι να σηκωθεί και να φύγει. Ή να τον διώξουν. Βεβαίως, όταν μια κυβέρνηση αναγκάζεται να βγάλει δηλώσεις στήριξης σε έναν υπουργό τότε η απομάκρυνση είναι κοντά...

Αν ο κ. Τσίπρας ήταν το ιστορικό ατύχημα που έγινε για τη χώρα, ο κ. Βαρουφάκης τείνει να γίνει ιστορικό ατόπημα για μια χώρα που πρέπει να σωθεί. Δεν μπορεί να κρατά το σχοινί, λίγο πριν τον γκρεμό ένας άνθρωπος όπως ο Βαρουφάκης.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα