Πιο διεφθαρμένος... πεθαίνεις!

14:57 7/3/2016 - Πηγή: Antinews

Το δεύτερο μέρος της μάχης ΔΟΛ – κυβέρνησης γράφτηκε την Κυριακή με δημοσιεύματα του Βήματος για συναντήσεις του Τσίπρα με δημοσιογράφους του Συγκροτήματος, με υπονοούμενα για σχέσεις με μεγαλοεπιχειρηματίες, για μυστικά ραντεβού με... ουίσκια και γαλακτομπούρεκα και με άλλες τέτοιες ανοησίες.

Όμως αυτή τη φορά είχαν δημοσιεύματα για τη διαπλοκή, τα media, την κυβέρνηση και άλλες εφημερίδες. Κάποιες

αποκάλυψαν ραντεβού του Τσίπρα και με άλλους εκδότες, άλλοι συσχέτισαν τα πάντα με τα όσα συμβαίνουν στο Mega το οποίο κινδυνεύει άμεσα να περάσει στα χέρια των τραπεζών ενώ άλλοι προσπάθησαν να εμπλέξουν και τη ΝΔ, παίζοντας ασφαλώς το παιχνίδι του Τσίπρα και της παρέας του που είναι στριμωγμένοι.

Έναντι ανταλλαγμάτων που δεν κατανοούμε, αλλά που πιθανότατα έχουν σχέση και με δικαστικές υποθέσεις, υπάρχουν ορισμένοι που προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, να δημιουργήσουν μια αχλή, μια μπερδεμένη κατάσταση από την οποία κανείς δε θα βγάλει συμπέρασμα και όλοι θα θεωρούνται διαπλεκόμενοι οι οποίοι θέλουν προφανώς να ρίξουν τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που η χώρα έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, με τους πρόσφυγές, με τους Τούρκους, με την οικονομία και βεβαίως με την ανικανότητα των κυβερνώντων, η ειδησιογραφία κατακλύζεται από το ποιος είναι πιο διαπλεκόμενος. Ποιος συναντήθηκε με τον Τσίπρα και ποιος όχι, τι ήπιαν και τι έφαγαν, αν νιαούρισε η γάτα Ιμαλαΐων, αν γάβγισε ο σκύλος του μπάρμπα Αλέκου ή να τιτίβισε το πουλάκι του Μουλόπουλου όπου γινόταν και τα ραντεβού του Αλέξη.

Μια κατάσταση παντελώς αρρωστημένη καθώς δημιουργεί την αίσθηση ότι τα πάντα στην Ελλάδα είναι διαπλοκή και τα πάντα συνδέονται με υπόγειες διαδρομές, μυστικές συνεννοήσεις και χάρες που κάνει ο ένας πολιτικός στον άλλο εκδότη και δημοσιογράφο και τούμπαλιν.

Μια βαθιά αρρωστημένη χώρα που μοιάζει να περνά τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας της και όλα δείχνουν εικόνες παρακμής.

Πολιτικοί χαρίζουν δάνεια και τάζουν κανάλια σε εκδότες με αντάλλαγμα τη στήριξη για την άνοδο στην εξουσία.

Εκδότες υπόσχονται πλήρη στήριξη, επομένως εκμαυλισμό των συνειδήσεων των πολιτών, με αντάλλαγμα τα παραπάνω. Οι ίδιοι και άλλοι πολιτικοί ζητούν να απολυθεί δημοσιογράφος που δεν τους αρέσει και να προσληφθεί ως σχολιαστής έτερος δημοσιογράφος, δικός τους, που τελικά γίνεται… μυστικός πράκτωρ 007.

Ο ίδιος πολιτικός ζητά να απομακρυνθεί διευθυντής εφημερίδας προκειμένου να πάρει τη θέση του κομματικό στέλεχος και ο άνθρωπος που διαθέτει το σπίτι του για να γίνονται συναντήσεις.

Άλλος εκδότης κλείνει ραντεβού με κορυφαίο πολιτικό στο σπίτι «αριστερού» δημοσιογράφου και κάνουν τα deal που πρέπει με τον πολιτικό να τάζει τα ίδια που είχε τάξει και στον έτερο εκδότη. Ο ίδιος εκδότης συναντάται ή τηλεφωνεί σχεδόν μέρα παρά μέρα με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και ο οποίος του υπόσχεται διάφορα αρκεί μόνο να έχει την πλήρη στήριξή του στα μέσα του.

Από την άλλη έτερος χρηματοδότης πληρώνει όψιμους εκδότες για να χτυπάνε με τα πληρωμένα πιστόλια του, ανάλογα με το που το πάει η κυβέρνηση. Φανταστείτε ότι ο Μαυρίκος και η παρέα του είναι… Αρσακειάδες μπροστά σε όλους αυτούς του σκοτεινούς τύπους που όχι μόνο δεν είναι γάτες Ιμαλαΐων αλλά μοιάζουν με πάνθηρες που είναι έτοιμοι να κατασπαράξουν όποιον πάει να πειράξει το μεγάλο αφεντικό.

Στην Ελλάδα της παρακμής, όπου ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούν στα λόγια τη διαπλοκή και βγάζουν σκληρές ανακοινώσεις αλλά στο παρασκήνιο είναι οι μεγαλύτεροι «τσανακογλείφτες» των νταβατζήδων της ενημέρωσης.

Στην Ελλάδα που χειραγωγείται απροκάλυπτα η Δικαιοσύνη. Κάποιοι νόμισαν ότι επειδή είναι τυφλή... πρέπει να την πιάσουν από το χέρι και να την καθοδηγήσουν...

Στην Ελλάδα που κινδυνεύει να χάσει την εθνική της κυριαρχία ή να αλλοιωθεί ως έθνος από τις χιλιάδες των προσφύγων, κυβερνώντες και νταβατζήδες έχουν στήσει ένα χορό στις πλάτες του λαού. Όταν τα πράγματα κυλάνε καλά, όταν μοιράζεται η πίτα σωστά (δηλαδή οι γνωστοί να παίρνουν τα περισσότερα) είναι και τα πάντα εν πλήρη ηρεμία.

Όταν όμως τα συμφέροντα βγαίνουν πάνω, όταν η κουβέντα γίνεται για εξουσία, θαλασσοδάνεια, ισχύ, δυνατότητα να ανεβάζεις ή να κατεβάσεις κυβερνήσεις τότε τα πάντα αλλάζουν. Τα μυστικά δείπνα, τα ουίσκια και τα γουρουνόπουλα γίνονται φαρμάκι, χολή, απειλές, εκβιασμοί.

Ένα απίστευτο power game που τις περισσότερες φορές είναι blame game, παίζεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα. Είναι η ώρα όμως να μιλήσουν όλοι με αποδείξεις και ονόματα αλλιώς ας σιωπήσουν. Διαπλοκή υπήρξε και θα υπάρχει. Ας πάνε μερικοί στη φυλακή, όμως, κι όχι μόνο εκδότες, δημοσιογράφοι αλλά και πολιτικοί. Ίσως τότε ξεβρομίσει ο τόπος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα