Με «συνταγή» Καρυπίδη οι διεθνείς συμμαχίες του Τσίπρα

19:42 7/2/2014 - Πηγή: Antinews

«Ξέρω πως ο Ρέντσι φαίνεται να αποδέχεται τις σημερινές ισορροπίες της Ευρώπης, ενώ τον Γκρίλο δείχνει να μην τον απασχολούν. Απαντήσεις που θεωρώ λανθασμένες.

Δεν θα διστάσω να τους ζητήσω, όμως, ένα χέρι βοήθειας αν ως Έλληνας πρωθυπουργός τεθώ επικεφαλής μιας σκληρής διαδικασίας επαναδιαπραγμάτευσης στην ΕΕ, για λογαριασμό όλης της νότιας Ευρώπης».

Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας στη «La Republica».

Έχουμε και λέμε: Ο Ματέο Ρέντσι είναι ο επικεφαλής του συγκυβερνώντος

δημοκρατικού κόμματος της Ιταλίας και προαλείφεται για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία στο μέλλον. Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι σαν διάδοχο του Ενρίκο Λέτα. Δηλαδή είναι επικεφαλής ενός κόμματος το οποίο σύμφωνα με τη συλλογιστική Τσίπρα είναι «απολογητής της Μέρκελ». Το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Ρέντσι θυμίζει κάτι απ’ τον «προεκλογικό Ολάντ» του 2012. Η συνέχεια είναι γνωστή. Όσο για τον Πέπε Γκρίλο μιλάμε για τον …Σεφερλή της Ιταλίας. Σε πολιτικό επίπεδο πρόκειται για το απόλυτο νούμερο. Με μια λέξη: παρακμή. Καμία πολιτική σοβαρότητα και αυτό είναι πέραν της πολιτικής του γραμμής όποια και αν είναι αυτή.

Με αυτούς θα «τεθεί επικεφαλής μιας σκληρής διαδικασίας επαναδιαπραγμάτευσης στην ΕΕ» ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα «για λογαριασμό όλης της νότιας Ευρώπης»; Αλλά όπως φαίνεται εκλογές έχουμε, ψήφους θέλουμε, που ξέρεις; Και οι ψηφοφόροι του Γκρίλο μας κάνουνε, σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά. Το δοκίμασε στη Δυτική Μακεδονία με τον Καρυπίδη. Ίσως στην Ευρώπη να είναι πιο τυχερός. Αλλά τουλάχιστον ας τελειώνουν τα παραμύθια περί σκληρής διαπραγμάτευσης…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα