Ο Τζέι Λένο αποχαιρέτησε το «Tonight Show»

18:42 7/2/2014 - Πηγή: Antinews

Δάκρυα, συγκίνηση και όπως πάντα πολύ γέλιο, στο αντίο του διάσημου παρουσιαστή έπειτα από 22 χρόνια.

Ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό αντίο είπε ο Τζέι Λένο στο Tonight Show, με μια εκπομπή γεμάτη σταρ και κεντρικό προσκεκλημένο τον ηθοποιό Μπίλι Κρίσταλ. Ο κωμικός, ο οποίος παρουσίαζε το πρόγραμμα του NBC αργά το βράδυ για περισσότερα από 20 χρόνια, παρέδωσε τα ηνία στον Τζίμι

Φάλον.

Ο 63χρονος Λένο, ο οποίος με τη σειρά πήρε την εκπομπή από τον Τζόνι Κάρσον το 1992, εμφανίστηκε καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο και όπως πάντα, έκανε χειραψίες με πολλούς. «Δεν μου αρέσουν οι αποχαιρετισμοί. Στο ΝBC αρέσουν» είπε χαριτολογώντας, σατιρίζοντας το δίκτυο που ενορχήστρωσε την αναχώρησή του από το σόου το 2009, για να τον καλέσει ξανά πίσω μετά από λίγους μήνες. Ο τελικός μονόλογός του ήταν διανθισμένος με σχόλια για το «τότε» και το «τώρα»: «Όταν άρχισα να παρουσιάζω την εκπομπή, ο Τζάστιν Μπίμπερ δεν είχε καν γεννηθεί. Γι’ αυτό λέμε εκείνες τις παλιές καλές μέρες». Στο τέλος, δακρυσμένος, είπε: «Αυτά ήταν τα καλύτερα 22 χρόνια της ζωής μου. Ήρθε πράγματι η ώρα να αποχωρήσω και να παραδώσω στον επόμενο».

Ο 39χρονος Φάλον θα «επιστρέψει» το σόου στις ρίζες του, στη Νέα Υόρκη, για πρώτη φορά από το 1972, όταν το NBC το μετέφερε στην Καλιφόρνια. Ο Φάλον θα ξεκινήσει τα νέα του καθήκοντα από τις 17 Φεβρουαρίου. Ο Λένο τελείωσε τη θητεία του με έναν καλεσμένο από το πρώτο του Tonight Show, στις 25 Μαΐου 1992. Ο Κρίσταλ επαίνεσε τον Λένο για τη χιουμοριστική διάθεση που δίνει στα γεγονότα που «μας κάνει να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι τη νύχτα». Στη συνέχεια απέδωσε χιουμοριστικά το «So Long, Farewell»από τη «Μελωδία της ευτυχίας», με guest εμφανίσεις από τους Όπρα Γουίνφρεϊ, Τζακ Μπλακ, Κάρολ Μπάρνετ, Σέριλ Κρόου, Τζιμ Πάρσονς, Κρις Πολ και Κιμ Καρντάσιαν.

Το Tonight Show βγήκε στον αέρα για πρώτη φορά στο NBC το 1954 από τη Νέα Υόρκη, με οικοδεσπότη τον Στιβ Άλεν. Ο Τζακ Πάαρ παρουσίασε το σόου από το 1957, μέχρι το 1962 όταν ανέλαβε ο Κάρσον, ο οποίος παρέμεινε για 30 χρόνια πριν αναχωρήσει το 1992. Ο Λένο οδήγησε το σόου στην κορυφή της ακροαματικότητας στη ζώνη αργά το βράδυ το 1995 και κράτησε μακριά τους ανταγωνιστές του, το Late Show του Ντέιβιντ Λέτερμαν στο CBS και το Jimmy Kimmel Live στο ABC.

theguardian

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
ποιος κάνει το tonight show
Τυχαία Θέματα