Με απόφαση Σαμαρά η απομάκρυνση Θεοχάρη

21:16 5/6/2014 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) - «Δεν πήγαινε άλλο με τον συγκεκριμένο. Εκμεταλλεύτηκε τη θέση του και την ανεξαρτησία που του δόθηκε και έγινε ανεξέλεγκτος. Έκανε μεγάλο κακό στην κυβέρνηση και προκαλούσε πανικό στην κοινωνία με τις διαρροές του, τα twitter του και τα παιχνίδια του».

Αυτό λένε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και επισημαίνουν ότι η απόφαση για απομάκρυνσή του ελήφθη από το Μαξίμου. Διορθώθηκε ένα λάθος, απλά

τα πράγματα.

Ο κ. Θεοχάρης μετά την παραίτησή του άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά πάντων λέγοντας ότι έφυγε μόνος του και ότι κανείς δεν έχει το ανάστημα να του δώσει εντολή να φύγει. Η δήλωσή του και μόνο δίνει ξεκάθαρα την εικόνα ενός αλαζονικού ατόμου που είχε ξεφύγει, δεν έδινε λογαριασμό σε κανέναν και πόνταρε πάνω στο γεγονός ότι η θητεία του ήταν 5ετής και τον ήθελε η τρόικα.

Είπε επίσης ότι αυτός δεν ψηφίζει νόμους κι ότι έκανε μεγάλο έργο στη Γενική Γραμματεία τα τελευταία δύο χρόνια. Πράγματι έκανε μεγάλο έργο μόνο ως προς τον εκσυγχρονισμό του taxis. Αλλά η κυβέρνηση δεν προσέλαβε κομπιουτερά. Υπεύθυνο για τα έσοδα ήθελε. Για τη φοροδιαφυγή δεν έκανε τίποτε, δεν κυνήγησε τους μεγάλους που έπρεπε να κυνηγήσει και απειλούσε κάθε λίγο και λιγάκι τη «μαρίδα», ανθρώπους δηλαδή που δεν είχαν πράγματι να πληρώσουν και κινδύνευαν να πάνε φυλακή.

Από την άλλη, το ποτήρι ξεχείλισε όταν λίγο πριν τις εκλογές εξέδωσε εκείνη την εγκύκλιο για την φορολόγηση των ξένων επενδυτών, κάτι που ανέβασε μέσα σε λίγες ώρες τα spreads και έριξε το χρηματιστήριο. Εκεί τα… πήρε στο κρανίο όχι μόνο το Μαξίμου αλλά και ο πάντα ήρεμος Στουρνάρας. Άλλωστε, όποιος γνωρίζει τι συμβαίνει στο υπουργείο Οικονομικών ξέρει ότι εδώ και καιρό υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις του κ. Θεοχάρη με όλους τους προϊσταμένους του. Ο λόγος; Ο Χάρης ήταν σαν «γαλατικό χωριό». Έκανε ότι ήθελε χωρίς πολλές φορές να ρωτάει και τις περισσότερες φορές δημιουργώντας προβλήματα παρά λύνοντάς τα.

Η απόφαση του Μαξίμου να στείλει σπίτι του τον Θεοχάρη σηματοδοτεί μια γενικότερη στροφή στην οικονομική πολιτική που πιθανότατα θα σηματοδοτηθεί και με τον ανασχηματισμό. Αρκεί να μη γίνουν τα ίδια λάθη και να μην υπάρχουν ξανά δυσλειτουργίες στο σύστημα είσπραξης των εσόδων. Κι επιτέλους. Όποιος αναλάβει Γενικός Γραμματέας Εσόδων οφείλει να γίνει διώκτης της μεγάλης φοροδιαφυγής ώστε να δείξει στον κόσμο πως δεν την γλιτώνουν πάντα οι έχοντες και την πληρώνουν οι φτωχοί.

«Αιτία βαθιάς ανησυχίας» η παραίτηση Θεοχάρη, για την Κομισιόν

Αιτία βαθιάς ανησυχίας χαρακτηρίζει η Κομισιόν την παραίτηση του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, τονίζοντας ότι η διοίκηση εσόδων διαδραματίζει ρόλο-κλειδί στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Με ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίησή της για το έργο του κ. Θεοχάρη και απευθύνει σύσταση για το διάδοχό του. «Προσβλέπουμε σε μια αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία για τον ορισμό του διαδόχου του κ. Θεοχάρη, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα