Μαξίμου: «Δεν υπάρχει σκέψη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες»

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο δεν έχει καμιά βάση και μπορεί να υποστηριχθεί μόνο αν μπορούν να προβλεφθούν ανώμαλες πολιτικές εξελίξεις, επιμένουν κυβερνητικά στελέχη.

H αντεπίθεση της κυβέρνησης αφορά την υλοποίηση των υποσχέσεών της αλλά και την ολοκλήρωση των θεσμικών παρεμβάσεων στο πολιτικό σύστημα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, καθώς και σε μια «νέα κοινωνική συμφωνία» με τους πολίτες την οποία ενδέχεται να εξαγγείλει ο Αντώνης Σαμαράς τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

ως το «όραμα της νέας τετραετίας», χωρίς μνημόνιο και τρόικα.

Ταυτοχρόνως το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να ξαναδώσει στο κόμμα την ελπίδα της νίκης αλλά και να αποκαταστήσει τη σχέση του κόμματος με τα λαϊκά στρώματα, καθώς το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι ανοικτό, παρά τις διαψεύσεις.

Ο Πρωθυπουργός που ξέρει ότι πολλά θα κριθούν από την αναμέτρηση με την τρόικα είναι σταθερά αποφασισμένος να κινήσει με ταχύτητα κυβέρνηση και κόμμα ώστε να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα και να επαναφέρει τη ΝΔ σε τροχιά νίκης. Ο ίδιος έχει απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών του εγχειρήματος αλλά πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει να αλλάξει το σκηνικό και να παλέψει με αξιώσεις για μια ακόμη (δεύτερη κατά σειράν) εκλογική νίκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν δίνουν σημασία στις δημοσκοπήσεις και θυμίζουν ότι «λίγοι μήνες στην πολιτική αρκούν για να φέρεις τα πάνω κάτω, όπως έχει ξαναγίνει στο παρελθόν» και οι μυημένοι λένε πως θα κερδίσει και τη μάχη της προεδρικής εκλογής με ένα πρόσωπο έκπληξη.

Στο μεταξύ μια ομάδα συνεργατών του Πρωθυπουργού σε συνεργασία με τα παραγωγικά υπουργεία ετοιμάζει το σχέδιο των προτάσεων για το λεγόμενο «όραμα της νέας τετραετίας», το οποίο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα Αυγούστου για να παραδοθεί στον Πρωθυπουργό ο οποίος θα αποφασίσει τι και πώς θα το παρουσιάσει κατά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι «ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει την πολιτική του ως την ερχόμενη άνοιξη και το πρόγραμμά του για τη νέα τετραετία και δεν πρόκειται να αλλάξει τα σχέδιά του». Σε αυτήν την επιλογή του έχει σταθερούς συμμάχους όλα τα κορυφαία στελέχη, παρά τα διάφορα δημοσιεύματα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα