Λεωφόρος αίσχους: Διακοπή στο ΠΑΟ – ΠΑΟΚ μετά από τον τραυματισμό του Ιβιτς από κουτάκι μπύρας

Μία ακόμα θλιβερή εικόνα προσετέθη στο ελληνικό ποδόσφαιρο χθες στη Λεωφόρο με τη διακοπή της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ.

Η εκτόξευση, πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα, ενός κουτιού μπίρας από την εξέδρα, προκάλεσε τον τραυματισμό του Βλάνταν Ιβιτς προπονητή του ΠΑΟΚ

και έβαλε πρόωρο τέλος στον αγώνα. Εναν αγώνα ο οποίος είχε… εκτροχιαστεί λίγα λεπτά πριν έπειτα από ένα μαρκάρισμα του Κρέσπο στον Στιλ, που άναψε τη φωτιά, καθώς ο Μπεργκ αντέδρασε έντονα και άρχισαν οι… ψιλές.

Η ένταση που από τον αγωνιστικό χώρο μεταφέρθηκε και εκτός αυτού με τον τραυματισμό του Σέρβου τεχνικού, ο οποίος αιμόφυρτος αποχώρησε για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς.
Στη συνέχεια εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο οι διαιτητές αλλά και η ομάδα του ΠΑΟΚ. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις για πολλή ώρα, ενώ και η ομάδα του Παναθηναϊκού από ένα σημείο και μετά αποσύρθηκε στα αποδυτήρια.

Με τον Ιβιτς να μεταφέρεται στο νοσοκομείο και τον ΠΑΟΚ να μη δείχνει διάθεση να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής Κομίνης (έχοντας και τη… συμπαράσταση του γιατρού του αγώνα) είχε την πρόθεση να μην τελειώσει κατ’ αυτό τον τρόπο η αναμέτρηση και ζήτησε και υπήρξε έντονη αστυνομική περιφρούρηση πάνω από τον πάγκο του «Δικεφάλου», η σεμνή τελετή όδευε προς ένα άσχημο για το γηπεδούχο τέλος.

Με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» να εκτιμούν ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Επικαλούνται μεταξύ άλλων και το επεισόδιο με τον τραυματισμό του Βιγιαφάνες από κροτίδα στον αγώνα των δύο ομάδων τον περασμένο μήνα στην Τούμπα για το Κύπελλο Ελλάδας, όταν ο ποδοσφαιριστής τους σηκώθηκε και το ματς τέλειωσε κανονικά. Μάταια, όμως.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ανάλογη πρόθεση και έτσι το νέο οδυνηρό αυτό κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκε με το διαιτητή να διακόπτει οριστικά το ματς μία και πλέον ώρα αργότερα.
Η… μπάλα πλέον θα παιχθεί για πολλοστή φορά στο γήπεδο της αθλητικής δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά στα 53 αγωνιστικά λεπτά, ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός ευτύχησε στο 10’ να φθάσει στο γκολ με τον Μπεργκ. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η αυστηρή αποβολή του Βλαχοδήμου και το δοκάρι αμέσως μετά του Κάτσε για τους φιλοξενούμενους. Οι Θεσσαλονικείς με τη σειρά τους έμειναν με 10 στο 51’ με δύο κάρτες στον Ουάρντα που με χίλια ζόρια και κατόπιν άσεμνης χειρονομίας προς τους οπαδούς των γηπεδούχων έφυγε από το παιχνίδι.

Για να έρθει αμέσως μετά το εκτός φάσης μαρκάρισμα του Κρέσπο στον Στιλ που προκάλεσε τη συμπλοκή…

«Στη Δικαιοσύνη οι αυτουργοί»

«Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της σημερινής κωμωδίας θα κυνηγηθούν με όλα τα ένδικα μέσα», ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, αναφορικά με τα γεγονότα της Λεωφόρου, ενώ έδωσε εντολή να υπάρξουν έξτρα ενισχύσεις ασφαλείας για την προστασία της αποστολής του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο κανόνας για το ματς στο «Πάμε Στοίχημα»

Ως γενικός κανόνας στο στοίχημα του ΟΠΑΠ αναφέρεται:
Σε περίπτωση διακοπής αγώνα ποδοσφαίρου μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου και μη συνέχισής του, για την υπολειπόμενη διάρκεια από τη στιγμή της διακοπής, εντός της επόμενης από την αναγραφόμενη στο πρόγραμμα ημερολογιακής ημέρας, για όλα τα στοιχήματα ισχύει το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε κατά τη στιγμή της διακοπής.

Ωστόσο, ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να οριστικοποιήσει το γεγονός αυτό για το ματς Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, ενημερώνοντας τους πράκτορες.

Στο νοσοκομείο ο Ιβιτς για εξετάσεις

Ενα κουτί μπίρας που εκσφενδονίστηκε από την εξέδρα χτύπησε τον Βλάνταν Ιβιτς στο κεφάλι, στο 54ο λεπτό του αγώνα.

Ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ έπεσε στο έδαφος και ο γιατρός της ομάδας έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Οδηγήθηκε αμέσως στα αποδυτήρια, με το ιατρικό τιμ να ανησυχεί για μεγαλύτερη ζημιά από την πληγή που του προκάλεσε αιμορραγία.

Μάλιστα, ο Ιβιτς ενώ ήταν στα αποδυτήρια παραπονιόταν για πρόβλημα στην όραση. Ο γιατρός έκρινε ότι έπρεπε να κάνει μια σειρά εξετάσεων. Δεν ήταν σε θέση να περπατήσει, φαινόταν εμφανώς ζαλισμένος, κρατούσε συνεχώς το κεφάλι του και με ασθενοφόρο πήγε στον Ευαγγελισμό στο τμήμα μαγνητικής τομογραφίας.

Του τοποθετήθηκαν ράμματα, ενώ ο γιατρός που τον συνόδευε, Μανώλης Παπακώστας, περίμενε τα αποτελέσματα για να σιγουρευτεί ότι δεν έχει κάτι σοβαρό.

Από τις πρώτες στιγμές η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέβασε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες από τον τραυματισμό του Σέρβου προπονητή με ανοιγμένο κεφάλι, οι οποίες προκάλεσαν σοκ στους παίκτες του και όχι μόνο.

Αφαίρεση βαθμών φέτος και του χρόνου για τον Παναθηναϊκό

Το κουτί μπίρας που χτύπησε τον Βλάνταν Ιβιτς στο κεφάλι βάζει στον τοίχο τους «πράσινους» και τους δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα και τώρα αλλά και για τη νέα χρονιά

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3, του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για ρίψη αντικειμένων, από την οποία επήλθε τραυματισμός αξιωματούχου, το ματς διακόπτεται και επιβάλλεται πρόστιμο από 30.000 έως 50.000 ευρώ και από 1 έως 2 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας.

Τα χειρότερα, όμως, προέρχονται από τις ποινές που προβλέπονται για τη διακοπή του αγώνα βάσει του άρθρου 21 του ΚΑΠ, όπου σύμφωνα με την παράγραφο 3, εδάφιο β, επιβάλλεται: «Αμεση αφαίρεση 3 βαθμών, καθώς επίσης και αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα». Εκτός των παραπάνω, βέβαια, είναι ευνόητο πως ο Παναθηναϊκός θα χάσει το χθεσινό ματς στα χαρτιά με σκορ 3-0.

Στη γνωμάτευσή του για την κατάσταση της υγείας του Ιβιτς ο γιατρός του αγώνα ανέφερε ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε στο ιατρείο με μια επιφανειακή εκδορά στο τριχωτό της κεφαλής. Από τη στιγμή όμως που ο ίδιος ανέφερε ότι ζαλιζόταν, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Επισημαίνεται πως ο διαιτητής απέβαλε τους Κουλιμπαλί και Σάκχοφ εξαιτίας των επεισοδίων πριν τραυματιστεί ο Ιβιτς. Και οι δύο παίκτες κατηγορούνται για βιαιοπραγία και η μικρότερη ποινή που μπορεί να τους επιβληθεί είναι αποκλεισμός τριών αγωνιστικών. Επίσης, για τα ίδια επεισόδια είδαν την κίτρινη κάρτα οι Μπεργκ και Κρέσπο. Τονίζεται πως η απόφαση του διαιτητή για οριστική διακοπή πάρθηκε ύστερα από μιάμιση ώρα από το χτύπημα στον Ιβιτς και ο λόγος ήταν πως ήθελαν οι διαιτητές να περάσει κάποιος χρόνο ώστε να αποχωρήσουν οι οπαδοί και να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα χθεσινά θλιβερά γεγονότα στη Λεωφόρο έρχονται να προστεθούν στα αίσχη που έγιναν στον Βόλο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και περιμένουμε και την αντίδραση της Πολιτείας.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μπορεί βάσει του νέου αθλητικού νόμου να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις και θα έχει ιδιαίτερη σημασία το τι θα πράξει βλέποντας τον κύκλο βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο να μην κλείνει.

Η βαθμολογία των πλέι οφ
ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. Πανιώνιος 2 4
2. ΑΕΚ 2 3
3. Παναθηναϊκός 1 2
4. ΠΑΟΚ 1 2

*Το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ θα κριθεί στα δικαστήρια

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα