Καταζητείται ο εκπρόσωπος της ΧΑ μετά από επίθεση στην Λ. Κανέλη και Ρ.Δούρου

11:55 7/6/2012 - Πηγή: Antinews

σύλληψη του υποψηφίου βουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, με την αυτόφωρη διαδικασία, για απρόκλητη, έμπρακτη εξύβριση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου

Μετά από αντιπαράθεση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής,

Ηλίας Κασιδιάρης, χαστούκισε εν ώρα τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ  Λιάνα Κανέλλη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι νερό στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, όταν εκείνη υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω. Η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε καταδικάζοντας την ενέργεια του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του, στράφηκε προς την κ. Κανέλλη και την χαστούκισε.

Στη συνέχεια ο κ. Κασιδιάρης αποχώρησε από την εκπομπή, η οποία διεκόπη για λίγο.

«Όποιοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα βγάλουν το ΚΚΕ από την πατριωτική δράση αυτού του τόπου είναι γελασμένοι», δήλωσε η κ. Κανέλλη, μιλώντας στην ίδια εκπομπή μετά το περιστατικό.

«Αν δεν το κόψουμε το απόστημα μόνοι μας, μπροστά μας θα το βρούμε. Αυτοί που παρασύρθηκαν και τους ψήφισαν, να ξέρουν τι φίδι έβαλαν στον κόρφο τους», πρόσθεσε.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τσιόδρα, την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής .

«Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλλοίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι «το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ. Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας».

«Οι σκηνές που παρακολουθήσαμε είναι ντροπή για την κοινωνία μας, για το πολιτικό σύστημα», τόνισε σε δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, και ζήτησε από το λαό να ξαναστείλει τη Χρυσή Αυγή «στη λήθη της», σημειώνοντας πως «όλα αυτά τα φασιστοειδή προσβάλλουν την κοινωνία μας».

«Με τον πιο δριμύ και κατηγορηματικό τρόπο εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση στην Λιάνα Κανέλλη από τον Κασιδιάρη. Αίσχος!», ήταν το σχόλιο του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η… Τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των Ναζί!», έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Την επίθεση εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, καταδίκασε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία».

«Ο νεαρός αυτός ”κύριος”, εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδρ

Keywords
Τυχαία Θέματα