Ιράν: Καρέ-καρέ το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στα ελληνικά πλοία

Βίντεο που φέρεται να δείχνει τη στιγμή που οι Φρουροί της Επανάστασης έκαναν έφοδο και κατέλαβαν τα δύο ελληνικά πλοία, στον Περσικό Κόλπο, δημοσίευσαν οι Ιρανοί.

Στο βίντεο (η γνησιότητα του οποίου δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί) φαίνονται οι πάνοπλοι Ιρανοί να προσγειώνονται με ελικόπτερο, αλλά και με σκάφος, στο ένα εκ των δύο τάνκερ, με καλυμμένα πρόσωπα και με τα όπλα ανα χείρας, σημαδεύοντας το πλήρωμα.

Οι σκηνές θυμίζουν βιντεοπαιχνίδι…

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο κανάλι των Φρουρών της Επανάστασης αλλά και στο ιρανικό

σάιτ presstv.

Newly released footage shows the forces of Iran's IRGC seizing a Greek oil tanker in the Persian Gulf on Friday due to maritime violations.

Follow: https://t.co/B3zXG73Jym pic.twitter.com/e6ge83x0BC

Press TV (@PressTV) May 30, 2022

Υπουργείο Ναυτιλίας σε ελληνικά πλοία: Να αποφεύγετε τα ιρανικά ύδατα

“Έντονη σύσταση” προς τις ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες, να αποφεύγουν τα πλοία τους τα ύδατα αρμοδιότητας Ιράν, κατά τον διάπλου τους στον Περσικό κόλπο, στα στενά του Ορμούζ, και τον κόλπο του Ομάν έκανε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, το Prudent Warrior βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ιρανικό λιμάνι Bandar Abbas, ενώ το Delta Poseidon παραμένει προς το παρόν στην ίδια θέση στον Περσικό κόλπο.

Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 8 Έλληνες και ένας Κύπριος.

Τα δύο ελληνικά τάνκερ τελούν υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης, ενώ το πλήρωμα παραμένει στα δύο πλοία και τα μέλη είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: thetoc.gr, capital.gr

The post Ιράν: Καρέ-καρέ το ρεσάλτο των Φρουρών της Επανάστασης στα ελληνικά πλοία appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα