Η …μόδα των “παπουτσιών” έφτασε και στην Γερμανία

20:52 7/1/2012 - Πηγή: Antinews

Διαμαρτυρία έξω από την κατοικία του Γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ, πραγματοποίησαν 200 περίπου Γερμανοί. Κρατώντας τα παπούτσια τους στο χέρι, οι διαδηλωτές, που οργανώθηκαν μέσω του Facebook με σλόγκαν «Δείξτε στον Βουλφ τα παπούτσια σας- Ένα παπούτσι για εσάς κύριε Πρόεδρε!» συγκεντρώθηκαν στο πεζοδρόμιο μπροστά από την προεδρική κατοικία.

Ο Κρίστιαν Βουλφ δέχεται δριμεία κριτική τις τελευταίες εβδομάδες αφότου έγινε γνωστό ότι,

όταν ήταν πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, απέκρυψε ένα στεγαστικό δάνειο το οποίο είχε λάβει από την σύζυγο εύπορου φίλου του.

Παράλληλα, ενεπλάκη και σε διαμάχη με την μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild για ένα τηλεφώνημά του, με το οποίο επιχείρησε να επηρεάσει τον εκδότη της να μην δημοσιεύσει τις πληροφορίες για το δάνειο.

Παρά το ότι ο ρόλος του προέδρου είναι ουσιαστικά τυπικός, το σκάνδαλο πλήττει και την καγκελάριο Μέρκελ που τον πρότεινε για τη θέση αυτή. Δύο ημέρες πάντως αφότου ο πρόεδρος της χώρας ζήτησε συγγνώμη για το τηλεφώνημα με το οποίο αποπειράθηκε να εμποδίσει μια εφημερίδα να δημοσιεύσει άρθρο που τον έθιγε, η Γερμανίδα καγκελάριος παρείχε κάλυψη στον Βουλφ, επαναλαμβάνοντας την «υψηλή εκτίμηση» στο πρόσωπο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα