Η φορολογική φωλίτσα του ζεύγους Mιχαλολιάκου και οι εξελληνισμένοι εταίροι

Είναι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά τα παραχωρούν δωρεάν σε τρίτους αποποιούμενοι κάθε οικονομικό όφελος και στην Εφορία εμφανίζονται ως «βιοπαλαιστές».

Το ακίνητο όπου στεγάζεται το αμφιβόλου αισθητικής ξενοδοχείο «New Dream», είναι ιδιοκτησία της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια.

Είναι βασικοί «αιμοδότες» επιχείρησης ΑΕ, χωρίς να εισπράττουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη της που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ, ενώ προσφέρουν «αμισθί» τις υπηρεσίες τους

ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το «ελληνικό δαιμόνιό τους» περιπλέκεται -με το αζημίωτο- με Βορειοηπειρώτες που διαθέτουν εξελληνισμένα ονόματα και οι οποίοι καταβάλλουν διά της τεθλασμένης παχυλά ενοίκια για το ξενοδοχείο – καταφύγιο… φιλήδονων ζευγαριών «New Dream» στην πλατεία Αττικής.

Αυτά και άλλα «θαυματουργά» συνθέτουν το οικονομικό προφίλ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και της συζύγου του Ελένης Ζαρούλια, που έχουν ταχθεί στο ύψιστο πατριωτικό καθήκον να «καθαρίσουν την ελληνική φυλή από ξένα μιάσματα» και να οδηγήσουν τον λαό σε μια νέα… εθνική παλιγγενεσία.

Η Ελένη Ζαρούλια και ο σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος είναι «αμισθί» μέλη του ΔΣ της εταιρείας «Λυδία ΑΕ». Την ίδια στιγμή, η κ. Ζαρούλια δεν εμφάνισε ούτε ευρώ πραγματικό εισόδημα αλλά μόνο τεκμαρτό από δωρεάν παραχωρήσεις ακινήτων, μεταξύ των οποίων και του ξενοδοχείου «New Dream».

Η κοινή φορολογική τους δήλωση δείχνει ότι πέρυσι «τα έβγαζαν πέρα» με 1.652 ευρώ τον μήνα, καθώς η μεν κ. Ζαρούλια δεν εμφάνισε ούτε ευρώ πραγματικό εισόδημα αλλά μόνο τεκμαρτό από δωρεάν παραχωρήσεις ακινήτων, ο δε κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε φορολογητέο εισόδημα από έκδοση εντύπων ύψους 23.000 ευρώ, από το οποίο αν αφαιρεθεί ο αναλογούν φόρος «έμειναν στην τσέπη του» 19.827 ευρώ. Συνεπώς, το καθαρό μηνιαίο εισόδημα της οικογένειας ήταν 1.652 ευρώ.

Την ίδια ώρα η σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου ως φυσικό πρόσωπο εμφάνισε στο έντυπο «Ε1» ακαθάριστο τεκμαρτό εισόδημα ύψους 33.700 ευρώ από δωρεάν παραχώρηση ακινήτων, μεταξύ των οποίων το κτίριο που στεγάζεται το ξενοδοχείο «New Dream» και δύο καταστήματα.

«Δωρεάν παραχώρηση»

Κακόγουστη διακόσμηση, πολυκαιρισμένα έπιπλα και με το μπορντό χρώμα να κυριαρχεί στους τοίχους και στις κουρτίνες, το ξενοδοχείο του ζεύγους Μιχαλολιάκου αποπνέει μια παρακμιακή ατμόσφαιρα.

Επισημαίνεται ότι το «τεκμαρτό εισόδημα» από ακίνητα σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει μισθωτήριο συμβόλαιο αλλά κατά δήλωση του ιδιοκτήτη «δωρεάν παραχώρηση» υπολογίζεται με συντελεστή τουλάχιστον 3,5% επί της αντικειμενικής αξίας των παραχωρούμενων ακινήτων. Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων (κατά κανόνα είναι σαφώς χαμηλότερη από την αγοραία αξία) που έχει παραχωρήσει δωρεάν η κ. Ζαρούλια ανέρχεται σε 960.000 ευρώ. Και τα παράδοξα συνεχίζονται…

Η Ελένη Ζαρούλια, ιδιοκτήτρια του ακινήτου που στεγάζεται το ξενοδοχείο «New Dream», η οποία στη φετινή φορολογική δήλωση δεν δήλωσε ούτε ένα ευρώ από μισθώματα,

Keywords
Τυχαία Θέματα