Η επαναστατική γυμναστική στον ΣΥΡΙΖΑ…ξεκίνησε

Η επαναστατική γυμναστική των του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά ξεκίνησε, αλλά πέρασε σε άλλο στάδιο.

Τώρα πλέον στην Κουμουνδούρου κάνουν κριτική, πριν καν λάβουν χώρα τα γεγονότα.

Σε σημερινή της ανακοίνωσή (http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=27418&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter) της η Ρένα Δούρου ως άλλη Πυθία προβλέπει πως “Σιγά – σιγά στήνεται το σκηνικό, ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας”

Οι ίδιοι πολιτικοί που αρνήθηκαν δύο φορές να αναλάβουν τις κυβερνητικές τους ευθύνες, προ-διαθέτουν και προ-λογίζουν το αποτέλεσμα του Eurogroup, ως αρνητικό για την Ελλάδα.

Παράλληλα αντιμετωπίζουν ως πολύ φυσιολογικό το δώρο του 1δις που εκταμιεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), προσπαθώντας με κάθε τρόπο να υποβαθμίσουν  τη σημασία του γεγονότος.

Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί φυσιολογική συνέχεια της πολιτικής στρατηγικής του «λεφτά υπάρχουν».

Στην ίδια ανακοίνωση η ασφάλεια της αντιπολίτευσης προσφέρει τη δυνατότητα για κριτική στην λέξη «επαναδιαπραγμάτευση». Κριτική από τους ίδιους που παλινωδούσαν μεταξύ ακύρωσης και επαναδιαπραγμάτευσης, πολιτικής καταγγελίας και καταδίκης.

Σε κάθε περίπτωση όμως η επίμονη άγνοια του ευρωπαϊκού συσχετισμού δυνάμεων αλλά και η εκούσια απόκρυψη του ανέμου ελπίδας που φύσηξε στην Ευρώπη από την εκλογή του Α. Σαμαρά στην πρωθυπουργία της χώρας, ξεπερνάει τα όρια της απλής αντιπολίτευσης.

Είναι η ίδια στρατηγική που απαξιώνει τους θεσμούς και δεν δέχεται να ενταχθεί στο κάδρο αυτών που θα διαπραγματευτούν τα μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι η ίδια στρατηγική που επιλέγει το βόλεμα της ανέξοδης ρητορικής.

Η κοινωνία θέλει ηρεμία και σταθερότητα για να τεθούν οι βάσεις ανάπτυξης  και όσοι ετοιμάζονται για θερμό καλοκαίρι θα πρέπει να το ξανασκεφτούν

Keywords
Τυχαία Θέματα