Μια φανταστική κυβέρνηση με..σχόλια!

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, λοιπόν, αλλά δε σας τα είπανε σωστά οι δημοσιογράφοι. Εγώ έχω να σας μεταφέρω την πραγματική κυβέρνηση και τα σχόλια που ακολούθησαν μετά τη σύνθεσή της. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Πρωθυπουργός: ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Υπουργός Επικρατείας: ΚΙΜΩΝ

Υπουργός Εξωτερικών: ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Υπουργός Οικονομίας: ΞΕΝΟΦΩΝ

Υπουργός Πολιτισμού: ΣΟΦΟΚΛΗΣ

Υφυπουργός Πολιτισμού: ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

Υπουργός Δικαιοσύνης: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Υπουργός Παιδείας: ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Υφυπουργός Παιδείας:

ΠΛΑΤΩΝ

Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Υπουργός Ναυτιλίας: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Υπουργός Εθνικής Αμύνης: ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ (ο γνήσιος όχι ο μουρλός)

Υπουργός Υγείας: ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Πρόεδρος Βουλής των 500: ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

Μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης σα βροχή έπεσαν τα σχόλια στην Αγορά.

Άνυτος: Μα το Σωκράτη υπουργό Παιδείας! Αυτό τον δαιφθορέα των νέων; Δεν αρχίσαμε καλά μου φαίνεται Περικλάκο.

Κάλλαισχρος: Αφήστε ρε τα παραμύθια με τον τάχα δίκαιο Αριστείδη. Αυτής είναι αλώπηξ Αλωπεκήθεν. Τον μάθαμε πια. Αμ έτσι θα κάνουμε χωριό; Δεν τόκοβα καλύτερα που τους ψήφισα;

Μελιχρός: Καλά ρε το Θεμιστοκλή στο ναυτιλίας. Αυτόν τον δωσίλογο που πήγε και κρύφτηκε στην αγκαλιά του Μεγάλου Βασιλιά; Φέρτε μου ένα όστρακο να γράψω το όνομα του προδότη!

Λαρίσσιος: Μα καλά τον Αριστοφάνη στο πολιτισμού; Αυτόν τον αισχρό που βρίζει όλον τον κόσμο για να πάρει το βραβείο και γαργαλάει τα αυτιά των πολιτών; Τον καταριούνται οι Θεοί για τις προστυχιές που λέει. Ντροπή ρε. Δεν υπάρχει σέβας πια.

Αντίμηδος: Το σκυλάκι των περσών τον Ξενοφώντα στο Οικονομίας; Λες και δεν ξέρουμε ότι είναι επιλογή των περσοαρίων; Μας το παίζει και συγγραφέας ο παλαιός αριστοκράτης επειδή έγραψε τον Οικονομικό μας το παίζει και γνώστης; Θα πάρει πίσω το φόρο φωτισμού οδοδεικτών αλλιώς ετοιμάζουν το δρόμο για τον Κλέωνα με 50% και πάνω!

Αντισθένης: Αυτόν ξετσίπωτο το Δημοσθένη βάλανε για κυβερνητικό εκπρόσωπο; Τα «άρπαλα χρήματα» τα ξεχάσαμε. Ντροπή στον Περικλή. Άλλα περιμέναμε.

Δημοκρατικός πελταστής: Τον αρχιφασίστα Πλάτωνα στο παιδείας ρε; Το τσιράκι του αρχιφασίστα Διονυσίου των Συρακουσών; Με τις φανταστικές του πολιτείες; Καλή αρχή παιδιά! Δε σας βλέπω για πολύ! Ερχόμαστεεεε!

Αθήναιος: Το φιλοσπαρτιάτη Κίμωνα στο επικρατείας; Αυτός που θαυμάζει τους αντιδραστικούς της Σπάρτης; Το φιλολάκωνα; Εγώ δε σε ξαναψηφίζω Περικλάκο. Ως εδώ!

Όπως βλέπετε φίλοι μου, τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε. Και το Χριστό με τους Δώδεκα Αποστόλους να ορκίζαμε κυβέρνηση πάλι δε θα είμαστε ευχαριστημένοι. Όχι ότι η κυβέρνηση «Εθνικής Ξερωγώ» δεν έχει, κατά την άποψή μου, προβλήματα σύνθεσης, ομοιογένειας ή αστοχίες. Όλοι θα θέλαμε κάτι διαφορετικό. Αλλά αν καθόμαστε οι σχολιαστές του Antinews και φτιάχναμε κυβέρνηση, νομίζατε ότι δε θα τα ακούγαμε μετά; Το αποτέλεσμα θα δείξει.

Γιάννης Φαίλτωρ

Keywords
Τυχαία Θέματα