Θα μας... ξανασώσει ο Καραμανλής;

14:08 4/1/2016 - Πηγή: Antinews

Και να που σιγά – σιγά αποκαλύπτεται το σχέδιο του «γαλάζιου» κονκλάβιου που θέλει να ελέγξει τα πράγματα τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στη χώρα ολόκληρη. Βλέποντας κάποιοι την κυβέρνηση Τσίπρα να καταρρέει και περιμένοντας να πέσει σαν ώριμο φρούτο, ετοιμάζονται για να πάρουν θέσεις στο παιχνίδι πόκερ που θα παιχτεί για το ποιος θα αναλάβει να κυβερνήσει τη χώρα.

Βεβαίως, το παλαιό πολιτικό σύστημα

δε θέλει σε καμιά περίπτωση να χάσει το «μαγαζί γωνία». Μπορεί η Ελλάδα να μην είναι η ίδια που ήταν πριν από μια δεκαετία, μπορεί να μην υπάρχουν τα λεφτά που υπήρχαν, όμως, είναι γλυκιά η εξουσία και κανείς δε θέλει να την αφήσει να πάει χαμένη.

Οι οικογένειες που κυβερνούν εδώ και δεκαετίες τη χώρα, κρυφά και φανερά, ετοιμάζονται να ξανασηκώσουν κεφάλι, μετά από μια περίοδο που είχαν απαξιωθεί. Οι Μητσοτάκηδες έχουν δύο εκπροσώπους, την Ντόρα και τον Κυριάκο, που είναι στην πρώτη γραμμή και διεκδικούν ακόμη και την πρωθυπουργία. Έπεται βεβαίως και ο Κώστας Μπακογιάννης για τον οποίον στρώνεται το χαλί εν ευθέτω χρόνο.

Οι Παπανδρέου μπορεί να έχουν απαξιωθεί λόγω Γιώργου, αλλά να είστε σίγουροι ότι κάποιος θα εμφανιστεί να παίξει το παιχνίδι τους. Κανένας γιος του ΓΑΠ και εγγονός του Ανδρέα π.χ.

Οι δε Καραμανλήδες είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Είτε με τα σύμφωνα συμβίωσης με την αριστερά του Αλέξη, είτε προωθώντας δικούς τους ανθρώπους στην κρατική μηχανή είτε ελέγχοντας το παιχνίδι στη Νέα Δημοκρατία.

Πριν από μερικές εβδομάδες ο «μαρτυριάρης» Πάνος, ο γνωστός ακομβίωτος στρατηγός, είχε πει ότι μπορεί μερικοί καραμανλικοί βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση στα κρίσιμα νομοσχέδια. Το σενάριο αυτό στρώνεται για τα καλά τον τελευταίο καιρό και κορυφαίοι υπουργοί ήδη λένε ότι είναι ισχυρή η πλειοψηφία των «153» και… αν χρειαστεί θα βρεθούν κι άλλοι βουλευτές να στηρίξουν. Βεβαίως να στηρίξουν μια κυβέρνηση μέχρις ότου να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις ο Αλέξης, να διαρραγεί η σχέση του με τον κόσμο που τον πίστεψε ώστε να έρθει μετά ένας σωτήρας σε λευκό άλογο να σώσει την Ελλάδα.

Ποιος να είναι ο ιππότης; Ποιος μπορεί να ηγηθεί μιας οικουμενικής κυβέρνησης; Ποιος μάλιστα θα μπορεί να έχει αγαστή συνεργασία με τον Πρ. Παυλόπουλο ο οποίος μόλις πριν λίγες ημέρες παρενέβη για να το παίξει «εγγυητής της ομαλής πορείας της χώρας»;

Ακούγονται αρκετά ονόματα που θα μπορούσαν να αναλάβουν μόλις ο Τσίπρας πάρει τα πράγματά του από το Μαξίμου. Ποιος θα ήταν ο κοινή συναινέσει πολιτικός που μπορεί να ενώσει μια αριστερά που σε λίγους μήνες θα παραπαίει και μια δεξιά που βεβαίως δεν θα έχει τη δύναμη να κυβερνήσει μόνη της, ενώ θα έχει χάσει την ιδεολογική της ταυτότητα φτιάχνοντας έναν πολιτικό αχταρμά που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει; Και σύμφωνα συμβίωσης και προοδευτικές ιδέες για την εκπαίδευση και κεντρώες απόψεις για την οικονομία και μια γενική θεώρηση της Ελλάδας όπου θα κυριαρχεί το «πολιτικώς ορθόν» ακόμη κι αν κάνει κακό στην πατρίδα; Και κυρίως που θα αντιμετωπίζει τα εθνικά ζητήματα σαν μερικές παρτίδες τάβλι άνευ σημασίας;

Ο Γιώργος Βουλγαράκης, άξιο τέκνο των αποτυχημένων κυβερνήσεων της ΝΔ την περίοδο 2004-2008 αποκάλυψε μια πτυχή του σχεδίου που εξυφαίνεται σε πολιτικά και επιχειρηματικά γραφεία. Επανακάμπτοντας μετά από μια περίοδο σιωπής, και με την ευγενική χορηγία του Μεϊμαράκη, ο κ. Βουλγαράκης μίλησε και είπε ότι είναι «εξαιρετική περίπτωση» για το αξίωμα του πρωθυπουργού στο σενάριο μίας οικουμενικής κυβέρνησης ο… Κώστας Καραμανλής. «Είναι θέμα δικό του φυσικά, θα πρέπει να το επιθυμεί. Δεν είμαι εκπρόσωπός του, αλλά η γνώμη μου είναι ότι προφανώς θα ήταν μία εξαιρετική περίπτωση αν η χώρα φτάσει σε αδιέξοδο», προσέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. Επανέλαβε πως στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον β' γύρο, και τόνισε: «Δεν μπορεί η ΝΔ να λειτουργήσει σεχταριστικά", σημείωσε εξηγώντας πως ο καραμανλισμός είναι αυτός που ενώνει την παράταξη. Οποιοσδήποτε υποψήφιος δηλώσει αύριο πως δεν είναι καραμανλικός, τότε δεν θα πάρει ούτε την ψήφο της γυναίκας του. Ο καραμανλισμός είναι θεμέλιο της παράταξης. Είναι αξιοσημείωτο πως όλοι εμείς ξεκινήσαμε με τον Καραμανλή και ανδρωθήκαμε με τον Μητσοτάκη. Διαφορές υπάρχουν μόνο στην προσέγγιση της λύσης των προβλημάτων, όχι στην ιδεολογία».

Να λοιπόν που βγήκαν οι λαγοί στο κουρμπέτι και αλωνίζουν. Μιλάνε, προετοιμάζουν το έδαφος, στρώνουν το κόκκινο χαλί για τον Καραμανλή αλλά και για τους ίδιους. Η Ελλάδα γυρνά τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω, μιας και κάποιοι θεωρούν ότι τότε η κυβέρνηση της ΝΔ προσέφερε στον τόπο και δικαίωσε τις προσδοκίες του λαού που την πίστεψε.

Άλλωστε, όπως ξέρουμε ο λαός παθαίνει τακτικά αμνησία. Τώρα, λοιπόν, που «ξεχνάει» και τον αγαπημένο του Αλέξη, παθαίνει κάτι σαν πολιτικό… Αλτσχάιμερ. Θυμάται τον Καραμανλή και ποιος ξέρει πιο άλλο πολιτικό φάντασμα, ανύπαρκτο τα τελευταία χρόνια, χωρίς προσφορά για τον τόπο.

Τι να πει κανείς, μωραίνει Κύριος…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα