Δύσκολη νύχτα στη Ζάκυνθο - Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα

Δύσκολη προμηνύεται η νύχτα στη Ζάκυνθο, καθώς το βόρειο τμήμα του νησιού έχει παραδοθεί στις φλόγες, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που σπρώχνουν τη φωτιά προς κατοικημένες περιοχές.

Το πύρινο μέτωπο, μετά το χωριό Αναφωνήτρια, κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μετά τις 12 το βράδυ αναμένονται στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Μάλιστα, νέα πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο όρος Σκοπός λίγα

χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ζακύνθου. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άνδρες καθώς και υδροφόρες ιδιωτών.

Παράλληλα, μαίνονται άλλα τρία μέτωπα στις Άνω Βολίμες και στις περιοχές Σκούτα και Πελιλομποί.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Πυροσβεστική Ζακύνθου, από το Πόρτο Βρώμη απομακρύνθηκαν 25 οχήματα με τουρίστες.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας έχει καταστραφεί ολοσχερώς μία παλαιά κατοικία, όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι, ενώ κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έκαναν λόγο για περισσότερα σπίτια που έχουν καεί. Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και ταβέρνα της περιοχής, ενώ οι φλόγες"αγκάλιασαν" και το μοναστήρι Άγιος Δημήτριος της Αναφωνήτριας.

Το μέτωπο, σύμφωνα με το imerazante.gr, αφού προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο χωριό της Αναφωνήτριας, έχει σπάσει στα δυο και κατευθύνεται προς τις Μαριές, με την αστυνομία μάλιστα να έχει κόψει την κυκλοφορία προς την περιοχή στην διασταύρωση μετά το Καταστάρι. Οι πυροσβέστες μαζί με τις Αρχές, δασοφύλακες και απλούς κατοίκους προσπαθούν να ανακόψουν την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Όπως μεταδίδει το imerazante.gr, τουλάχιστον δύο σπίτια, δύο καταστήματα και πολλές κτηνοτροφικές μονάδες, σύμφωνα με καταγγελίες των παθόντων, δέχθηκαν την επίθεση της φωτιάς στο χωριό της Αναφωνήτριας.

Η οδηγία για εκκένωση του χωριού δόθηκε από τα πρώτα λεπτά όταν διαπιστώθηκε ότι οι τεράστιες φλόγες κατευθύνονταν απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια, με τους ισχυρούς ανέμους να επιταχύνουν την πορεία της. Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια μέσα σε ελάχιστα λεπτά με τους τελευταίους κατοίκους να προσπαθούν, μέχρι την ύστατη στιγμή, να σώσουν τις περιουσίες τους.

Οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτες καταστήματα και εστιατόρια, όπου χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές πως για εκρήξεις από τις μπουκάλες υγραερίου.

Ενισχύσεις εκτός Ζακύνθου έρχονται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πύρινο μέτωπο που κατακαίει από το πρωί την περιοχή της Αναφωνήτριας.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα