Δραγασάκης σε Ντράγκι: Ρεαλιστικός και ορατός στόχος η συμφωνία

22:03 5/5/2015 - Πηγή: Antinews

Για «εποικοδομητική συνάντηση» με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, έκανε λόγο ο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου «τετ-α-τετ» στη Φρανκφούρτη, στο οποίο μετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τα δύο στελέχη της κυβέρνησης ενημέρωσαν τον κ. Ντράγκι για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ενώ

ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι ανέφερε στον επικεφαλής της ΕΚΤ ότι «η συμφωνία είναι ένας ρεαλιστικός και ορατός στόχος».

Όπως ανακοίνωσε η ΕΚΤ, στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και έγινε επισκόπηση της πορείας των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

Η συναντηση εστιάσθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες ενώ όπως είχε γίνει γνωστό ο στόχος των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου ήταν διπλός:

Να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA), δηλαδή ότι δεν θα αυξηθεί αύριο Τετάρτη το ποσοστό απομειώσεως που εφαρμόζει η ΕΚΤ στα ελληνικά ενέχυρα.Να επιδιώξουν την αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ που ισχύει σήμερα στις αγορές εντόκων γραμματίων εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών, κάτι που θα έδινε βραχυπρόθεσμα ανάσα ρευστότητας στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ συνεδριάζει την Τετάρτη προκειμένου να αποφασίσει για τη ρευστότητα μέσω του ELA.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα