Ξαφνικά ο Σόιμπλε δεν αποκλείει έξοδο Ελλάδας απ΄το ευρώ

21:20 5/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έθεσε ξαφνικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι ναι μεν το Βερολίνο θέλει την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, ωστόσο δεν πρόκειται να κάνει τα πάντα για να το πετύχει.
«Ίσως κατάλαβαν λάθος το μήνυμά μας στην Αθήνα», σημείωσε με νόημα.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ επισήμανε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά

είχε θέσει τα πράγματα στη σωστή τους βάση, όμως ο Σύριζα υποσχέθηκε άλλα και κέρδισε τις εκλογές. «Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με τις υποσχέσεις του», πρόσθεσε. «Δεν με απασχολεί η κυβέρνηση, αλλά οι Έλληνες, που είναι ένας υπερήφανος λαός».

Στη συζήτηση μπήκε και το ΔΝΤ, διαψεύδοντας ότι θέτει ως «κόκκινες γραμμές» την περαιτέρω μείωση των συντάξεων και την απελευθέρωση των απολύσεων, και διαμηνύοντας ότι θέτει ως καθοριστικό ζήτημα τη μεγάλη «τρύπα» (ύψους ίσως και 5 δισ ευρώ), η οποία έχει προκύψει λόγω εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες.

Στην πραγματικότητα, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι υπάρχει αναγκαιότητα λήψης νέων μέτρων, καθώς προβλέπει πρωτογενές έλλειμμα 1,5% για το 2015, αντί για πρωτογενές πλεόνασμα 2%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο νωρίτερα ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε έκανε γνωστό ότι ο Πωλ Τόμσεν (ως επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη) ενημέρωσε το Eurogroup πως η Ελλάδα πήγαινε πιο γρήγορα από τους στόχους έως τις εκλογές, αλλά αμέσως μετά τα πράγματα άλλαξαν δραματικά…

Keywords
Τυχαία Θέματα