Ο Σαμαράς προκαλεί εμφύλιο Ντόρας-Κυριάκου. Στο βάθος ο Κ. Μπακογιάννης

20:24 5/5/2015 - Πηγή: Aixmi

«Εμφύλιο» προκαλεί στην οικογένεια Μητσοτάκη ο… Αντώνης Σαμαράς!
Η Ντόρα ηγείται όλων των κινήσεων για την άμεση απομάκρυνσή του από την ηγεσία της ΝΔ, πράγμα που βρίσκει εντελώς απέναντι τον αδελφό της Κυριάκο.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών στοχεύει στη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου, με τη συνδρομή του Νίκου Δένδια και του Ευριπίδη Στυλιανίδη, ώστε να τεθεί θέμα ηγεσίας και να «απαλλαγεί» η ΝΔ από τον αρχηγό της που -κατά τη γνώμη τους- αποτελεί, πλέον, «βαρίδι» για το κόμμα.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναπτύσσοντας θέση παρόμοια με εκείνη του Αντώνη

Σαμαρά. «Όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία και πετύχουμε τη συμφωνία, τότε θα υπάρχει άπλετος χρόνος για τα εσωτερικά της ΝΔ», δηλώνει σε κάθε δημόσια παρέμβασή του.

Που σημαίνει πρακτικά «βάλτε τα ξίφη στο θηκάρι, προέχει η μάχη για τη συμφωνία με τους δανειστές».

Πίσω απ” όλα κρύβεται κάτι ακόμη: Ο Κυριάκος θέλει να ανοίξει θέμα ηγεσίας σε ευθετότερο χρόνο και να τη διεκδικήσει. Υποπτεύεται, όμως, σε βαθμό βεβαιότητας, ότι η Ντόρα δουλεύει για να προωθήσει την υποψηφιότητα του γιου της Κώστα Μπακογιάννη, ως αντίπαλο δέος στον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος όποτε τεθεί θέμα.
Συνεπώς, υπάρχει στρατηγική σύγκρουση.

Ο Κυριάκος είναι μόλις 47 χρόνων και θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί.
Όσο για τον ανηψιό του και περιφερειάρχη κεντρικής Ελλάδας, πιστεύει ότι στα 37 του χρόνια είναι πολύ μικρός και πρέπει να περιμένει τη σειρά του…

Keywords
Τυχαία Θέματα