Διολίσθηση...

Η υπόθεση του εκατομμυριούχου αριστερού υπουργού της κυβέρνησης είναι ασφαλώς σοβαρή. Πέραν του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το ηθικό πλεονέκτημα που είχε δημιουργείται και ένα μείζον ερώτημα: Που τα βρήκε τόσα λεφτά και ξέχασε να τα δηλώσει;

Διότι άμα τα έχεις δουλέψει σκληρά, άμα έχεις διαλυθεί από την εργασία δεν μπορεί να είσαι τόσο ξεχασιάρης.

Εξίσου σοβαροί είναι και οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής και τα στημένα επεισόδια

ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τον Φύσσα η οποία δεν πάει και πολύ καλά για την εγκληματική οργάνωση. Αν ο Λαγός νομίζει ότι θα γίνει... λαγός με το να δείρει κανέναν βουλευτή είναι γελασμένος.

Σοβαρό είναι και το γεγονός ότι πνίγονται μικρά παιδάκια στην αυλή μας και εμείς έχουμε μείνει απαθείς στο έγκλημα που διαπράττεται. Μαζί μ' εμάς βεβαίως και οι άθλιοι Τούρκοι και οι ακόμη πιο άθλιοι και υποκριτές Ευρωπαίοι.

Είναι όλα αυτά τα γεγονότα πολύ σοβαρά αλλά δεν γίνεται να κρύψουν το δράμα που περνά η χώρα. Δεν μπορεί να κουκουλωθεί η τραγωδία στην οποία μπαίνουμε με αποκλειστική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του.

Δεν μπορεί να μιλάνε και να τσακώνονται με τις ώρες στη Βουλή για το εκατομμύριο του Σταθάκη ή την εργοληπτική εταιρεία του μπάρμπα Αλέκου. Αν είχαν λίγη τσίπα μέσα τους θα είχαν παραιτηθεί. Τόσο οι βουλευτές όσο και τα μέσα ενημέρωσης κοιτάνε το δέντρο και χάνουν το δάσος. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πάθει το μυαλό μας και οι συνειδήσεις μας... ανήκεστο βλάβη από τις ανοησίες που ακούμε και από τις χιλιάδες ώρες που χάνονται για θέματα που είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με την εκ θεμελίων εκρίζωση των μεσαίων και φτωχών κοινωνικών στρωμάτων. Ο «Αρμαγεδδώνας» που έρχεται με τους φόρους και τις περικοπές στις συντάξεις θα σαρώσει τα πάντα, θα διαλύσει οικογένειες, θα φέρει φτώχεια και δυστυχία και εμείς ασχολούμαστε με τον Σταθάκη; Ας πάμε παραπέρα. Ας επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες κι όλα τα κόμματα ας δουν τι μπορούν να κάνουν για την Ελλάδα που χάνεται. Εκτός κι αν δεν ενδιαφέρονται...

Όλοι βολεύονται με το να γίνεται νταβαντούρι για κάτι άλλο, να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη, να την «κουτσοβγάλουν» τα κόμματα για λίγο και μετά... έχει ο Θεός.

Η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αφού τα μέτρα που θα ψηφίσει σήμερα δεν είναι τίποτε μπροστά σε όσα θα πρέπει να ψηφίσει μέσα στο Νοέμβριο, και πριν τις 15 του μήνα. Είναι λογικό να μην συζητείται η καταστροφή σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Εύκολα το Μαξίμου μπορεί να θυσιάσει έναν υπουργό αρκεί ο θόρυβος να απομακρύνει τα πραγματικά προβλήματα.

Από την άλλη η ΝΔ κάνει φασαρία για να μην καταλάβουμε ότι βράζει. Ασχολείται με άλλα γιατί αν ασχοληθεί με τα δικά της θα εκραγεί σαν ηφαίστειο. Θα παίζουν ξύλο σε λίγο οι... συνιστώσες και οι παλιοί που θέλουν να κρατήσουν το μαγαζάκι τους θα βρίζουν τους νέους.

Όμως, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα πρέπει να βάλουν προτεραιότητες και να δουν τι συμβαίνει στη χώρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εσωκομματικά παιχνίδια επιβίωσης όταν κινδυνεύει η ίδια η Ελλάδα. Οι Τούρκοι σφίγγουν τον κλοιό, οι Γερμανοί πατάνε πόδι στο Αιγαίο, η οικονομία παραπαίει, οι πολίτες πένονται και δεν βλέπουν καλό μέλλον και τα κόμματα παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων. Δεν καταλαβαίνουν άραγε ότι αν καταρρεύσει η χώρα θα καταρρεύσουν και όλοι αυτοί;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα