Δημόσια προσφορά ομολόγων από την Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την πρώτη κίνηση κεφαλαιοποίησης, χθες, απευθύνοντας προαιρετική δημόσια προσφορά στους κατόχους, τόσο junior ομολόγων (υβριδικά και ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης), όσο και ομολόγων υψηλής διαβάθμισης (senior unsecured bonds).

Στόχος της είναι η κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων ύψους 600 εκατ. ευρώ, προκειμένου

αυτά να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου ή να πουλήσουν με χαμηλότερο έναντι της ονομαστικής αξίας χρηματικό αντάλλαγμα. Και στις δύο περιπτώσεις, ενισχύονται τα κεφάλαια της τράπεζας και μειώνεται ο λογαριασμός των κεφαλαιακών αναγκών με το βασικό σενάριο της άσκησης.

Κάτοχοι ομολόγων
Οι κάτοχοι ομολόγων θα αποφασίσουν, αφού έχει γνωστοποιηθεί το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών, το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης και κυρίως τους όρους της αναδιάρθρωσης παθητικού για τους κατόχους τίτλων μειωμένης εξασφάλισης και ενδεχομένως για τους κατόχους senior bonds.

Αντίστοιχες προτάσεις θα έχουν και άλλες συστημικές τράπεζες στο πλαίσιο της ενεργητικής διαχείρισης στοιχείων παθητικού. Με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες διαθέτουν υβριδικά ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης και ομόλογα κύριας εξασφάλισης συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα