Λαθρόβιοι γενικώς και αορίστως...

Η είδηση πέρασε στα ψιλά ή τουλάχιστον χρησιμοποιήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους από έναν υπουργό όπως ο κ. Χρ. Σπίρτζης, πρώην Πασόκος και νυν αριστερός. Αφορά στην υπόθεση με τον επικεφαλής του ΟΑΣΑ, των αστικών συγκοινωνιών ο οποίος είπε ότι θα έπρεπε οι λαθρεπιβάτες ακόμη και να διώκονται ποινικά αν δεν πληρώσουν το εισιτήριό τους.

Αμέσως η αριστερή διανόηση του τζάμπα, της λούφας και παραλλαγής, του κινήματος «δεν πληρώνω», με

άξιο εκπρόσωπο τον εν λόγω υπουργό βγήκε να καταδικάσει τον «βλάσφημο» πρόεδρο των συγκοινωνιών γιατί είπε τα αυτονόητα. «Σιγά μην τους εκτελούμε» είπε με στόμφο ο υπουργός Σπίρτζης ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση του κ. Δημητριάδη.

Το ενδιαφέρον βεβαίως είναι ότι επί 10 μήνες ο υπουργός δεν είχε καλέσει ούτε μια φορά τον επικεφαλής ενός τόσο σημαντικού φορέα για να το ρωτήσει τι προβλήματα έχει στον τομέα του, τι θα μπορούσαν να κάνουν για να βελτιώσουν τις συγκοινωνίες, πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λαθρεπιβίβασης που κοστίζει στον ΟΟΣΑ 40 εκατ. ευρώ ετησίως!

Η μόνη παρουσία του Σπίρτζη στην πολιτική και στις παρεμβάσεις του στο τομέα του ήταν όταν κατά τη διάρκεια των capital controls άφησε ελεύθερο το εισιτήριο για όλους ζημιώνοντας με 10 εκατ. ευρώ την εταιρεία. Θα τα πληρώσει από την τσέπη του; Θα διωχθεί για απιστία στην υπηρεσία; Όχι βέβαια. Για τους αριστερούς τζαμπατζήδες απλά είναι ο ήρωας. Όπως ήρωες είναι κατά καιρούς όσοι ανεβάζουν τις μπάρες στα διόδια, όσοι δεν γουστάρουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, όσοι δεν καταβάλουν τις εισφορές στα ταμεία που καταρρέουν. Γενικώς οι λουφαδόροι οι οποίοι με πρόσχημα το άδικο κράτος, το κακό δημόσιο ή τους… ξένους που μας έχουν σκλαβώσει απλά δεν πληρώνουν τίποτε. Λαθρόβιοι γενικώς και αορίστως αλλά πάντα… αριστεροί και ευαίσθητοι.

Στο θέμα των εισιτηρίων ίσως είναι υπερβολική η εκτίμηση ότι πρέπει κάποιος να πηγαίνει φυλακή γιατί δεν πληρώνει. Ειδικά οι κακόμοιροι άνθρωποι, οι άνεργοί, οι χτυπημένοι από την κρίση που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για να δώσουν. Άλλο όμως να κάνεις κοινωνική πολιτική κι άλλο να επιβραβεύεις και να επικροτείς τους τζαμπατζήδες. Διότι τα 40 εκατ. ευρώ που χάνονται κάθε χρόνο δεν είναι μόνο από τους άπορους. Πόσες φορές δεν είδατε στις συγκοινωνίες ανθρώπους που δεν φαίνεται να έχουν οικονομικό πρόβλημα, να δίνουν το εισιτήριό τους σε κάποιον άλλον; Πόσες φορές δεν είδατε καλοντυμένους κυρίους και κυρίες νεαρής ηλικίας να μπουκάρουν στο μετρό και το λεωφορείο και να μην πληρώνουν επειδή δεν γουστάρουν; Και κάνουν και φασαρία αν υπάρξει κάποιος έλεγχος.

Και βεβαίως αυτοί που δέχονται το εισιτήριο λες και είναι μαγκιά να λουφάρεις και να μην πληρώνεις τις υπηρεσίες που σου παρέχονται, δεν σκέφτονται ότι τη μαύρη τρύπα στις συγκοινωνίες θα την πληρώσουν με φόρους και χαράτσια.

Αν θέλει λοιπόν η αριστερή κυβέρνηση να κάνει κοινωνική πολιτική ας την κάνει. Ας βρει τους φτωχούς και κατατρεγμένους και ας τους δώσει έκπτωση 50%. Ας μειώσει τις τιμές κι όχι να τις αυξάνει ο Σπίρτζης τώρα για να καλύψει την τρύπα; Και βεβαίως ας τσακίσει την εισιτηριοδιαφυγή με σκληρά μέτρα. Δεν μπορεί τα λαμόγια και οι λαθρόβιοι να περνάνε ζωή και κότα σε βάρος άλλων.

Η υπόθεση των εισιτηρίων είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου της σάπιας ελληνικής κοινωνίας που θεωρεί μαγκιά τη «λούφα και… απαλλαγή». Αν ήταν δυνατόν να μην πλήρωνε κανείς τίποτε, να είχε υπηρεσίες τζάμπα και ας επιβαρυνόταν ο διπλανός. Σαν την κατσίκα του γείτονα δηλαδή, ας ψοφήσει αρκεί να γλιτώσει η δικιά μας.

Είχε που είχε ο Έλληνας το κουσούρι του τζαμπατζή ήρθαν και οι εκπρόσωποι της «παρασιτικής ζωής», οι αριστεροί του Κολωνακίου για να ολοκληρωθεί το σκηνικό. Σε άλλες χώρες ο κάθε επικεφαλής των συγκοινωνιών που θα ζητούσε αυστηροποίηση των ελέγχων και ποινές σε όσους δεν πληρώνουν θα ήταν ένας άξιος δημόσιος υπάλληλος που απλά κάνει τη δουλειά του με αυταπάρνηση και υπηρετεί το συμφέρον της εταιρείας του. Στην Ελλάδα είναι στιγματισμένος και πρέπει να καρατομηθεί. Και στη θέση του να βάλει ο Σπίρτζης έναν κρατικοδίαιτο, αριστερό τεμπέλη που από το πρωί ως το βράδυ θα υμνεί τη λούφα αλλά τα κορόιδα που θα πληρώνουν θα είναι άλλα.

Στην υγεία της Αριστεράς κορόιδα που ακόμη επιμένετε να είστε συνεπείς πολίτες και να αγαπάτε την πατρίδα σας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα