Δημοψηφίσματα by syriza: Το όπιο του λαού

Άνοιξε… ορέξεις ο Αλέξης Τσίπρας και πάει να γίνει μόδα το δημοψήφισμα. Αυτή τη φορά προκηρύσσει το δημοψήφισμα περιφερειάρχης, πρώην βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και το

αντικείμενό του είναι οι ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων.

Πρόκειται για τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος ανακοίνωσε προχθές, τη διεξαγωγή ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στα νησιά του Ιονίου.

Στη σελίδα της Περιφέρειας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pin.gov.gr/poll θα μπορεί όποιος είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της να ψηφίσει, καταθέτοντας τη συμφωνία ή τη διαφωνία του με το κείμενο που έχει ως εξής:
«Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον.
Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων»
- Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΝΑΙ
- Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΟΧΙ.

Προφανώς, ο κ. Γαλιατσάτος αντιγράφει τους τακτικισμούς του Αλέξη Τσίπρα και επιδιώκει την μετάθεση της ευθύνης στην τοπική κοινωνία για ένα θέμα που έχει γίνει νόμος του κράτους επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστώντας ότι έτσι θα παραμείνει αλώβητη η αυτοδιοικητική του θητεία.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή την εποχή, τα δημοψηφίσματα αποτελούν το όπιο του λαού. Την ψευδαίσθηση της συμμετοχής και της συναπόφασης και τελικά την παγίδα της συνενοχής.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα