Χτυπήματα στην Ελλάδα σχεδιάζει η ιταλική «FAI»

Αποστολή τρομοπακέτου με στόχο επιχειρηματικό, δικαστικό, τραπεζικό ή πολιτικό στόχο στην Αθήνα από την ιταλική τρομοκρατική οργάνωση «FAI» (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία) φοβάται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι τελευταίες αναβαθμισμένες επιθέσεις της «FAI» με αποκορύφωμα τον πρόσφατο τραυματισμό με πιστόλι του διευθυντή της εταιρίας πυρηνικής ενέργειας Ansaldo Nucleare στη Γένοβα, που αφιερώθηκε σε μέλος της ελληνικής «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», κάνουν τις ελληνικές και ιταλικές Αρχές να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή.

Το

πιο επικίνδυνο από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση να επιχειρήσει να επαναλάβει τους επόμενους μήνες αυτό που έκανε τον Μάρτιο του 2011, όταν έστειλε στις φυλακές Κορυδαλλού παγιδευμένο πακέτο με παραλήπτη το διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος. Η βόμβα ανιχνεύτηκε από τα ειδικά μηχανήματα στην είσοδο και εξουδετερώθηκε από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Στην προκήρυξη, που βρέθηκε μέσα στο πακέτο και ήταν γραμμένη στα ιταλικά, το χτύπημα αφιερωνόταν στα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», κάποια εκ των οποίων εκτίουν την ποινή τους στον Κορυδαλλό, καθώς και σε άλλους φυλακισμένους «συντρόφους» σε Ελβετία, Χιλή και Γερμανία.

Ωστόσο, η ιταλική Αντιτρομοκρατική έχει περισσότερους λόγους να ανησυχεί από τη «FAI», η οποία έχει δείξει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει ανά πάσα στιγμή καλά οργανωμένα χτυπήματα στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, χωρίς οι Αρχές να μπορούν να την ελέγξουν.

Πρώτοι στη… λίστα της οργάνωσης φιγουράρουν, σύμφωνα με τον υπεύθυνο των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, Τζόρτζιο Πιτσιρίλο, ελληνικοί στόχοι. Ο Τζ. Πιτσιρίλο με αφορμή την ένοπλη επίθεση στη Γένοβα κατά του διευθυντή της Ansaldo Nucleare, Ρομπέρτο Αντινόλφι, δήλωσε στην επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων της ιταλικής Βουλής ότι «τα μέλη της “FAI” θα πλήξουν και πάλι ελληνικούς στόχους στην Ιταλία και ιταλικούς στην Ελλάδα». Αυτό δηλαδή που έκαναν οι Ιταλοί τρομοκράτες στα τέλη του 2010 όταν σε τριπλό χτύπημά τους εναντίον πρεσβειών με έδρα την Ιταλία, ανάμεσα στους στόχους που επέλεξαν ήταν η ελληνική στη Ρώμη. Η βόμβα που εστάλη με φάκελο δεν εξερράγη χάρη στα αντανακλαστικά των Ελλήνων υπαλλήλων.

Η εκτίμηση του Τζ. Πιτσιρίλο λαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΤτΚ», σοβαρά υπόψη από τους αξιωματικούς της ελληνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Για το λόγο αυτό εδώ και καιρό έχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλα τα δέματα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται και στη φύλαξη κτιρίων που στεγάζουν παραρτήματα μεγάλων ιταλικών επιχειρήσεων στην Αθήνα. Την επιτήρηση των εγκαταστάσεων δεν έχει αναλάβει μόνο η Αστυνομία, καθώς και οι ίδιες οι ιταλικές εταιρίες έχουν λάβει μέτρα μέσω ιδιωτικών εταιριών σεκιούριτι. Τα ίδια δρακόντεια μέτρα διαβεβαιώνουν οι ιταλικές Αρχές ότι έχουν λάβει για να προστατέψουν εν δυνάμει στόχους που έχουν σχέση με την Ελλάδα.

Η διασύνδεση με τους «Π

Keywords
Τυχαία Θέματα