Καταστροφικό παιχνίδι Βενιζέλου

Πανικό, αγωνία, αλλά και αυξημένο βαθμό πολιτικής εγωκεντρικότητας προδίδουν οι τελευταίες προεκλογικές τοποθετήσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, γύρω από την πιθανότητα συμμετοχής του, στην νέα κυβέρνηση που θα αναδείξει η μεθαυριανή εκλογική μάχη.

Ο ηττοπαθής ισχυρισμός ότι «το ΠΑΣΟΚ

είναι πλέον ένα μικρό κόμμα το οποίο δεν μπορεί να επωμίζεται μεγαλύτερες ευθύνες από αυτές που του αναλογούν», δεν υπόκειται στους κανόνες της λογικής. Για αν μη τι άλλο το ΠΑΣΟΚ, με την συμμετοχή του σημερινού αρχηγού του, φέρει τεράστιες ευθύνες για το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η χώρα και δεν μπορεί να βγάζει σήμερα την ουρά του απ΄έξω…

Αντιθέτως, αν υπάρχει την Δευτέρα μία ελπίδα σωτηρίας, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έναντι της ιστορίας και της ελληνικής κοινωνίας οφείλει να «θυσιαστεί» και να αγνοήσει το πολιτικό κόστος συμβάλλοντας με τις δυνάμεις του, μικρές έστω, στη συγκρότηση μιας βιώσιμης κυβέρνησης. Πολιτικό κόστος και μάλιστα τεράστιο, ας μην ξεχνάμε ότι θα έχει και η Νέα Δημοκρατία που θα αναγκαστεί να συμπράξει μαζί του, αντί να οδηγήσει στην δικαιοσύνη συγκεκριμένα στελέχη του που βαρύνονται με εγκληματική αμέλεια(στην καλύτερη περίπτωση)για την διάλυση της ελληνικής οικονομίας.

Τις τελευταίες μέρες δυστυχώς ο κ. Βενιζέλος μοιάζει με ένα δύστροπο παιδί που επειδή γνωρίζει ότι δεν μπορεί  να περάσει το δικό του, επιχειρεί να κάνει δύσκολη την ζωή των διπλανών του. Η τακτική που επιλέγει παραπέμπει στον ορισμό του «καταστροφικού παιχνιδιού» σε μία ώρα που η πατρίδα έχει ανάγκη από τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό προσφοράς και αυταπάρνησης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ νομίζει ότι με την τακτική αυτή θωρακίζεται έναντι περαιτέρω φθοράς στο πρόσωπο του και στο κόμμα του οποίου ηγείται. Στην ουσία επιλέγει έναν ρόλο…ανευθυνο-υπεύθυνου, απαιτώντας από την μία την ανέφικτη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μία φιλοευρωπαική κυβέρνηση με βασικό εταίρο την Νέα Δημοκρατία, ενώ ο ίδιος διευκρινίζει ότι δεν θα συμμετέχει και θα στηρίζει παρακολουθώντας την κατάσταση ως…παρατηρητής.

Προχθές μόλις, δήλωσε ότι σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας, δεν πρόκειται να στηρίξει την νέα  κυβέρνηση, αν δεν συμμετέχει σε αυτήν ο ΣΥΡΙΖΑ. Με μαθηματική ακρίβεια, αυτή η τοποθέτηση οδηγεί σε ναυάγιο των διερευνητικών εκλογών και τρίτη προσφυγή στις κάλπες!  Και ασφαλώς την ευθύνη για αυτό το τραγικό αδιέξοδο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να χρεωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αφελώς(;)ισχυρίζεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ας αντιληφθεί λοιπόν, έστω και αργά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ότι στην κατάσταση που έχει οδηγηθεί η χώρα, ούτε προαπαιτούμενα είναι σε θέση να εκβιάζει, ούτε τον μετεκλογικό παρατηρητή μπορεί να παριστάνει…

Γιώργος Χαρβαλιάς στον Τύπο της Κυριακής

Keywords
Τυχαία Θέματα