Ζητείται άρση ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Την άρση της ασυλίας τριών νέων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα, Μαγνησίας, Παν. Ηλιόπουλου και του Γιώργου Γερμενή ή «Καιάδα», ζήτησε πριν από λίγο ο ανακριτής της υπόθεσης ανοίγοντας το δρόμο για την κλήση τους σε απολογία. Επίσης, άρση της ασυλίας ζητείται και για τον Ηλία Παναγιώταρο σε ότι αφορά μια υπόθεση επεισοδίων που έγινε το 2010 στη Λάρισα

και φυσικά δεν θα είναι η μοναδική αίτηση καθώς ο εν λόγω βουλευτής βαρύνεται με πολλά κακουργήματα.

Εν τω μεταξύ, εφέτης ανακριτής αναλαμβάνει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ανοίξουν άμεσα και τραπεζικοί λογαριασμοί.

Νέα στοιχεία που έδωσαν μάρτυρες «καίνε» εξάλλου τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Ηλία Παναγιώταρο, αφού τους χαρακτηρίζουν ως υπαρχηγούς της Χρυσής Αυγής ενώ ο Χρήστος Παππάς ήταν ο τέταρτος στην ιεραρχία και τον ονόμαζαν “ταξίαρχο”.

Για τους δύο πρώτους δε χρειάζονται νέα εντάλματα αλλά εφόσον ανακριτής και εισαγγελέας κρίνουν μετά τη νέα απολογία τους ότι πρέπει να αλλάξουν τα περιοριστικά μέτρα, μπορεί να οδηγηθούν στις φυλακές, παρέα με τους υπολοίπου Χρυσαυγίτες. Για τους άλλους , ωστόσο, πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης ασυλίας τους από τη βουλή και στη συνέχεια να απολογηθούν κι αν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία να τους περάσουν χειροπέδες.

Ένας εκ των μαρτύρων που ανήκε μάλιστα στο σκληρό πυρήνα της οργάνωσης και αποκάλυψε ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά είπε ότι εκπαιδεύτηκε από τον Γερμενή, που αποκαλούνταν «Λοχαγός» και ήταν ο τελικός κριτής των «δοκιμασιών».

Κατά τον μάρτυρα «ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος είχε τα νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη. Ο Γερμενής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες, ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς. Ο Χρήστος Παππάς αποκαλούνταν Ταξίαρχος». Ο τελευταίος, σύμφωνα με το μάρτυρα, παρότρυνε τα μέλη να σκοτώνουν ή να δέρνουν ανηλεώς μετανάστες λέγοντάς τους «να μη μασάνε» κι ότι θα τους κάλυπτε η ηγεσία.

Ο «μάρτυρας Δ» ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε «λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου». Για τις επιθέσεις αυτές ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει αν έγιναν με ειδική εντολή σε κάθε περιστατικό, αλλά όπως ανέφερε «υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες».

Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση του ότι ο βουλευτής Μπούκουρας είναι σε γνώση κάθε περιστατικού. Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι ο εν λόγω βουλευτής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σ’ ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές, υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

Ο «μάρτυρας Δ» φέρεται επίσης να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν»

Ο «μάρτυρας Γ», που κατέθεσε ότι ανήκε στο «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο εν λόγω μάρτυρας, μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του Γερμενή που ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης, ενώ μετά την απόλυσή του από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, μπήκε στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, τον οποίο αποτελούσαν 300-400 άτομα.

Στην κατάθεση του ο «μάρτυρας Γ» φέρεται να χαρακτηρίζει «Λοχαγό» και τελικό κριτή των «δοκιμασιών» τον εν λόγω βουλευτή, καθώς «η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία…», ενώ κατονομάζει ως «εκπαιδευτή», μεταξύ άλλων, και τον προφυλακισμένο «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

Οι «δοκιμασίες», δηλαδή η εκπαίδευση, γινόταν όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας, σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι, ενώ η οργάνωση διατηρούσε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο οπλισμό όπως κοντάρια και ασπίδες (!!!).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «μάρτυρας Γ» αναφέρθηκε στην κατάθεση του στην τακτική που εφάρμοζαν τα «Τάγματα» για την οποία είπε ότι έμοιαζε με εκείνη των ΜΑΤ: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι «Κέρβεροι» οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι «Πύργοι».

Τέλος, μάρτυρας αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι» το οποίο κατονόμασε και υποστήριξε ότι, μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει μέλος της οικογένειας του η Χρυσή Αυγή, έχει εξασφαλίσει «φυτώριο νέων μελών».

Όπως φέρεται να υποστήριξε, «ο υπεύθυνος του γραφείου στο Παγκράτι» χρησιμοποιεί «τα φροντιστήρια που διατηρεί η μητέρα του εκεί» για να προσηλυτίζει παιδιά εφηβικής ηλικίας.

Προφυλακίστηκε ο πυρηνάρχης της ΧΑ στο Πέραμα για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Έβδομη προφυλάκιση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενο μετά την απολογία του έναν ακόμα κατηγορούμενο για εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για τον Αναστάσιο Πανταζή, πυρηνάρχη του κόμματος στο Πέραμα, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή στα περιστατικά που καταλογίζονται στην οργάνωση στην Ιχθυόσκαλα σε βάρος αιγυπτίων ψαράδων, στο Πέραμα σε βάρος μελών του ΚΚΕ, αλλά και στη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα