«Ανταλλαγές πληθυσμών» στο Norrkoeping

Το μεγαλύτερο πάρτι οργίων που έχει γίνει ποτέ σε χώρα της Σκανδιναβίας φιλοδοξεί να διοργανώσει η ομάδα για swingers «Club Adam and Eva», στη Σουηδία. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 19 Οκτωβρίου στην πόλη Norrkoeping. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο που είναι φαν της ανταλλαγής συντρόφων θα συγκεντρωθούν στο Arbis Theatre για να πάρουν μέρος στο όργιο. Το κόστος συμμετοχής είναι περίπου 80 ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή

πάνω από 200 ζευγάρια. Το event έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας. «Δεν είμαι εναντίον του σεξ και όσων ανταλλάσσουν συντρόφους, αλλά νομίζω ότι το όργιο θα είναι πολύ κοντά σε παιδιά και οικογένειες», δηλώνει μία αγανακτισμένη κάτοικος στη σουηδική τηλεόραση.

Δηλαδή η αγανακτισμένη δεν έχει πρόβλημα, φτάνει η μάζωξη των ερωτικών ανταλλαγών να μη γίνεται στην πόλη της. Αν διεξαγόταν στη Σιβηρία, δεν θα είχε πρόβλημα.

Να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν ότι το event αποκλείει όσους εναγωνίως αναζητούν «ζευγάρι για παρτούζα». Τα «είμαστε τρίο καιρός για κρύο» κομμένα.

Από εκεί και πέρα η εκδήλωση διέπεται από τη βαθιά φιλοσοφική αρχή «αυτήν που εσύ γουστάρεις, κάποιος άλλος την έχει βαρεθεί». Και για να μην ξενοκοιτά κανείς, συμμετέχει στο «θεσμό», αναγνωρίζοντας εμπράκτως ίσα δικαιώματα «στο κέρατο» και στη σύντροφο.

Οικονομικά, μαζεμένα, νοικοκυρεμένα. Με 80 ευρώ το ζευγάρι ξεσαλώνει με αγνώστους, πριν επιστρέψει στη ρουτίνα της σχέσης.

Αναμένονται καταγγελίες από φεμινιστικές οργανώσεις, για σαφή ένδειξη πατερναλισμού της γυναικείας χειραφέτησης.

Τώρα τι θα τύχει στην ανταλλαγή πληθυσμών είναι ένα θέμα: η περίπτωση να νοσταλγήσεις τη δική σου είναι υπαρκτή…

Δεν έχει διευκρινιστεί από τους διοργανωτές αν παίζει και κόντρα αλλαγή στην ανταλλαγή. Όπως και τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο αριθμός των ζευγαριών είναι περιττός, δεν διαιρείται δηλαδή με το 2. Ένα «τυχερό» ζευγάρι θα μείνει ως έχει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Πάντως το Norrkoeping, αν και φαίνεται μακρινό και άγνωστο, είναι οικείο στους φιλάθλους σαν τη Λειβαδιά. Έχουν ακουμπήσει τόσο λεφτά στο στοίχημα στην Α΄ Σουηδίας, ιδίως Ιούνιο-Ιούλιο που το κουπόνι δεν έχει παρά μόνο σκανδιναβικά πρωταθλήματα, που τα 80 ευρώ μοιάζουν αστείο.

Αυτές οι πρακτικές συνηθίζονται από συλλογικούς φορείς στη Βόρεια Ευρώπη. Στη Νότια, η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν αφήνει χώρο για παρόμοια event, τα οποία αναμφίβολα θα έδιναν και μια ώθηση στον θεματικό τουρισμό, ιδίως τώρα που δεν είμαστε στο ζενίθ της κίνησης.

Αλλά εκεί στον ΕΟΤ κάθονται και τα περιμένουν όλα από τον ήλιο και τη θάλασσα αντί να βγάλουν ένα σλόγκαν:

«Με ένα πόνο, τουρισμό όλο το χρόνο» ή «ζήσε το μύθο σου χωρίς το κήτος σου». Ή ας πάρουν από τα έτοιμα, όπως το κλασικό «φύγε εσύ, έλα εσύ»…

Στη χώρα μας η συζήτηση θα περιστρεφόταν βεβαίως στο αν θα κοπούν αποδείξεις, με ποιο συντελεστή ΦΠΑ κι αν οι διαγωνιζόμενοι έχουν δηλώσει τους συντρόφους τους στο Ε9…

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα