Ένταση στα Εξάρχεια με εισβολή στο Πολυτεχνείο και καμένα ΙΧ

Σκηνικό έντασης το βράδυ της Τρίτης στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Τα πνεύματα έμοιαζαν να έχουν ηρεμήσει μετά τις 22:00. Ομάδες αντιεξουσιαστών που κινήθηκαν από την περιοχή της Ομόνοιας προς τα Εξάρχεια, πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Έκαψαν ένα αυτοκίνητο στη στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου ενώ μια ομάδα επιτέθηκε στην είσοδο των γραφείων του ΠαΣοΚ προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν με την πυρπόληση ενός ακόμη αυτοκινήτου στην

οδό Τζωρτζ ενώ έβαλαν και φωτιά σε κάδους στην οδό Στουρνάρη. Μια ομάδα νεαρών πάντως μπήκε στους χώρους του Πολυτεχνείου.

Κάποιοι επιτέθηκαν και σε διερχόμενο τρόλεϊ στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα προκαλώντας υλικές ζημιές. Ο οδηγός του οχήματος το εγκατέλειψε στο σημείο και λίγο αργότερα απομακρύνθηκε με άλλον οδηγό.

Έκαναν την εμφάνισή τους διμοιρίες των ΜΑΤ, κυρίως στην οδό Πατησίων, ενώ στην Τοσίτσα ήρθαν αντιμέτωποι με τους νεαρούς, ωστόσο δεν επενέβησαν. Παραμένουν πάντως αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή. Κατά πληροφορίες, εκτιμάται ότι στα επεισόδια αυτά συμμετέχουν περί τα 200 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι υπό κατάληψη τελεί από νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής το κτίριο της Νομικής Σχολής από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, αλλά και την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Νωρίτερα την Τρίτη, οργανώθηκε συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν περί τα 1.000 άτομα.

tovima.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα