«Πόλεμος» κυβέρνησης - δανειστών για τις 100 δόσεις και το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση

Στα άκρα βρίσκεται πλέον η κόντρα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών παρά τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα να πετύχει πολιτική λύση συζητώντας σε ανώτατο επίπεδο.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΕ στους θεσμούς Ντεκλάν Κοστέλο χαρακτηρίζει μονομερή ενέργεια την κατάθεση του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε μέσω twitter ο οικονομικός

συντάκτης του Channel 4, Πολ Μέισον.

Ο Ντεκλάν Κοστέλο αναφέρει σε επιστολή του προς την ελληνική πλευρά ότι τόσο ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση όσο και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις που πρόκειται να περάσουν από το ελληνικό κοινοβούλιο χρήζουν περισσότερων διαπραγματεύσεων.

"Υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε αυτό ως ενιαίο και ολοκληρωμένο πακέτο", αναφέρει στην επιστολή του και προειδοποιώντας για πιθανές συνέπειες σε περίπτωση που η ελληνική πλευρά προχωρήσει στην κατάθεση των νομοσχεδίων τονίζει:"Σε διαφορετική περίπτωση θα αποτελούσε μονομερή και αποσπασματική ενέργεια, η οποία είναι ασυνεπής ως προς τις δεσμεύσεις που υπάρχουν συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας τις 20 Φεβρουαρίου".

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ είχε επίσης εκφράσει την αντίθεσή του για τη ρύθμιση των 100 δόσεων λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μια σειρά από προτάσεις, οι οποίες, κατά την άποψη του Τόμας Βίζερ, σαφώς δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Επίθεση Μαξίμου

Αμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης η οποία διεμήνυσε ότι τα νομοσχέδια θα προχωρήσουν κανονικά και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τα στηρίξουν στέλνοντας μήνυμα στους δανειστές.

Με non paper το Μαξίμου αναφέρει:

Το να θεωρεί κανείς «μονομερή ενέργεια» την ψήφιση νομοσχεδίου που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη.

Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο αύριο στη Βουλή και να σταθούν απέναντι σε αυτούς τους εκβιασμούς.

Αν στην Ευρώπη του 2015 η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θεωρείται μονομερής ενέργεια, τότε τι έχει απομείνει από τις ευρωπαϊκές αξίες;

Μιλώντας στη Βουλή ο Νίκος Βούτσης, είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν και ότι είναι αστήρικτες οι αιτιάσεις περί μονομερών ενεργειών. Μάλιστα, σε απάντηση των απειλών από τους δανειστές, η κυβέρνηση προχώρησε αργά το βράδυ στην κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις.

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα