Μπάχαλο χωρίς τέλος με τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί εδώ και λίγο καιρό στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων και ποιες από αυτές έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν επίσημους αγώνες.

Η Πολιτεία με νομοθετική ρύθμιση πριν μικρό χρονικό διάστημα υποχρέωνε όλες τις αθλητές εγκαταστάσεις της χώρας είτε ήταν γήπεδα, είτε γυμναστήρια , είτε κολυμβητήρια, ακόμη και μη στεγασμένες εγκαταστάσεις να προμηθευτούν άδεια καταλληλότητας από τις αρμόδιες Νομαρχίες προκειμένου να μπορούν να φιλοξενήσουν ή να διοργανώσουν με απόλυτη ασφάλεια επίσημους αγώνες.

Οι ποδοσφαιρόφιλοι θυμούνται ότι πολλά

γήπεδα (βλέπε Λεωφόρος, Νέα Σμύρνη) πήραν την τελευταία στην κυριολεκτικά στιγμή άδεια προκειμένου να μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες της Σουπερ λιγκ και συγκεκριμένα του Παναθηναϊκού , του Πανιώνιου κλπ.

Όπως φάνηκε όμως στην πορεία στα μικρότερα αθλήματα τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα, Στο μπάσκετ αλλά και στο βόλεϊ πολλά γυμναστήρια έμειναν απλά προπονητήρια αφού οι φάκελοί τους είναι ακόμη ελλιπείς ενώ ο απόλυτος χαμός γίνεται με τα κολυμβητήρια .

Είναι πολύ πρόσφατη η ματαίωση του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης Αλεξάνδρεια που θα γινόταν στο Ποσειδώνιο της Θεσσαλονίκης αλλά δεν έχει από τον Οκτώβριο άδεια ενώ το αποκορύφωμα ήρθε με την ματαίωση ενός ακόμη αγώνα κολύμβησης για μικρά παιδιά που θα γινόταν στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ .

Και για όσους δεν κατάλαβαν η εγκατάσταση που φιλοξένησε Ολυμπιακούς αγώνες δεν έχει άδεια καταλληλότητας για να κάνει αγώνες. Το μεγαλύτερο ίσως κολυμβητήριο στην Ευρώπη που κόστισε εκατομμύρια ευρώ δεν μπορεί να φιλοξενήσει επίσημους αγώνες.

Το οξύμωρο βέβαια της υπόθεσης είναι ότι καθημερινά στον ίδιο χώρο μαθαίνουν τα μυστικά της κολύμβησης εκατοντάδες μικρά παιδιά , κάνουν προπόνηση δεκάδες αθλητές και στις κερκίδες κάθονται οι γονείς όλων αυτών των παιδιών χωρίς κανείς να ανησυχεί για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.

Την ίδια στιγμή επίσης το διπλανό κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ έχει την άδεια και την δυνατότητα να φιλοξενεί τους χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού όταν η ομάδα τους αγωνίζεται εντός έδρας.

Πως είναι δυνατόν σε ένα αθλητικό συγκρότημα και μάλιστα Ολυμπιακών προδιαγραφών η μια εγκατάσταση να έχει άδεια καταλληλότητας και η διπλανή της να μην έχει;

Η βούληση της Πολιτείας να βάλει τάξη στη «ζούγκλα» των αθλητικών εγκαταστάσεων κινείται σε σωστή βάση. Θα πρέπει όμως να γίνεται με δίκαιες συνισταμένες και όλοι να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά ασχέτως με το χρώμα και τον όγκο που έχουν τα ζύγια ….

Keywords
Τυχαία Θέματα