Συλλήψεις ποδοσφαιριστών στην Αγγλία για τα στημένα παιχνίδια

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα χωρίζουν τις ποινές «χάδι» που απαγγέλθηκαν στους κατηγορούμενους για τους στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις συλλήψεις παικτών που προχώρησαν οι βρετανικές αρχές για ένα σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Αγγλία.

Και μπορεί χρονικά τα δυο γεγονότα να βρίσκονται κοντά , τόσο όμως η νοοτροπία όσο και η βούληση για κάθαρση φαίνεται να χωρίζουν έτη φωτός τις δυο χώρες. Η Αγγλία έχει για πολλούς το καλύτερο πρωτάθλημα στον

κόσμο. Και όχι άδικα. Μετά την σχεδόν εξάλειψη του χουλιγκανισμού που κούνησε συθέμελα το Νησί για δεκαετίες οι Άγγλοι δείχνουν τώρα αποφασισμένοι να πατάξουν το φαινόμενο των στημένων παιχνιδιών όσο τους αφορά αφού είναι γνωστό ότι ως επί το πλείστον τα συντονιστικά κέντρα αυτών των αξιόποινων ενεργειών έχουν έδρα ασιατικές χώρες.

Όχι ένας λοιπόν αλλά έξι ποδοσφαιριστές ανάμεσα στους οποίους και ο παίκτης της Μπλάκμπερν Ντο Τζέι Κάμπελ συνελήφθησαν από τις αρχές με την κατηγορία ότι έπαιρναν χρήματα για να δεχθούν κάρτες .

Ένας άλλος παίκτης, ο Σόντζε, που έμεινε το καλοκαίρι ελεύθερος από την Πόρτσμουθ, φέρεται να έχει επίσης συλληφθεί, μαζί με τον Κολομβιανό μέσο της Όλνταμ Κριστιάνο Μοντάνο. Ο Νοτιοαμερικανός φαίνεται σε βίντεο να υποστηρίζει ότι συμφώνησε να πάρει κάρτα με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή, αν και δεν τα “κατάφερε” τελικά στην αναμέτρηση της ομάδας του με τη Γουλβς τον Οκτώβριο! «Έξι άτομα βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα αυτή τη στιγμή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στο πλευρό των αρχών βρίσκονται και οι διοικήσεις των ομάδων που αγωνίζονταν οι παραπάνω ποδοσφαιριστές. Παρά το αρχικό σοκ δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν σε όλα τα επίπεδα με την αστυνομία προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα