Απίστευτο: Η Παγκόσμια Τράπεζα δείχνει το Βόρειο Αιγαίο ως τουρκική θαλάσσια περιοχή

21:24 8/3/2017 - Πηγή: Antinews

Από εκεί που δεν το περιμέναμε έρχονται οι αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο, καθώς αυτήν την φορά μπορεί η Τουρκία να μην έκανε κάτι, αλλά έκανε η Παγκόσμια Τράπεζα η οποία δείχνει την περιοχή νοτίως της Λήμνου ως τουρκική!

Η Παγκόσμια Τράπεζα από την οποία ζητάμε δάνειο -σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκανε το Politico- έχει προγράμματα σε όλο τον πλανήτη και χρηματοδοτεί χώρες.

Μιας και μπήκε και αυτή στον δημόσιο λόγο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, εντόπισε το άτοπο και έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Δόκτορα Τζιμ Γιόνγκ Κιμ,τον οποίο καλεί να διορθώσει άμεσα χάρτη που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού.

«Το Βόρειο Αιγαίο δεν είναι Τουρκία», σημειώνει ο Γ. Αμυράς, ο οποίος εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η αναφορά έγινε εκ παραδρομής κλείνει την επιστολή του με την ευχή για άμεση διόρθωση.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει στοιχεία για όλες τις χώρες του πλανήτη απεικονίζοντας διάφορα οικονομικά projects στην αντίστοιχη επικράτεια. Κοιτώντας τον χάρτη της Τουρκίας βλέπουμε ένα πρόγραμμα με την ονομασία «Turkey SME Energy Efficiency Project GEF (P122178)» το οποίο μάλιστα συμπληρώνεται από την ένδειξη «Νorth Aegean, Turkey».

Η συγκεκριμένη θαλάσσια έκταση είναι μεταξύ Λήμνου και Άη Στράτη.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα