Εφάπαξ... «κούρεμα» φοβούνται στον ΔΕΣΦΑ;

17:48 8/3/2017 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Το σκάνδαλο με τον ΔΕΣΦΑ έχει μια κρυφή πτυχή ιδιαίτερα σοβαρή. Ίσως σοβαρότερη από το γεγονός ότι ένας... Συριζαίος αποφάσισε να δώσει στον εαυτό του ένα... μπόνους 100 χιλιάδων ευρώ και να πάρει σε χαλεπούς καιρούς εφάπαξ 258 χιλ. ευρώ. Είναι επίσης σοβαρότερο από το γεγονός ότι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έχει γίνει κουρελού και ο ΣΥΡΙΖΑ ρόμπα ξεκούμπωτη. Μην ξεχνάμε ότι και η υπόθεση του ΑΔΜΗΕ

με κάτι Συριζαίους ασχολήθηκε.

Το πλέον σοβαρό ζήτημα το οποίο αναδεικνύει και η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα είναι ότι λίγες ημέρες πριν την έγκριση της προαγωγής του, ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ εξουσιοδοτήθηκε ώστε να εγκρίνει τη μεταφορά 10.000.000 (10 εκατομμύριων) ευρώ από τα διαθέσιμα της εταιρείας σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας για να «διασφαλίσει» τα εφάπαξ του ιδίου αλλά και των άλλων εργαζόμενων στον Διαχειριστή από πιθανό «bail in», μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση. Το ποσό αυτό των 10.000.000 ευρώ λοιπόν, εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και θα περιληφθεί στην ανακτήσιμη διαφορά για το 2016, δηλαδή θα συμπεριληφθεί στο κόστος των τιμολογίων, τιμολόγια που πληρώνουν οι απλοί καταναλωτές και η παραγωγική βάση της χώρας για φυσικό αέριο. Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΣΦΑ είναι ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, μια εταιρεία που κατά 65% ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 35% στα ΕΛΠΕ. Και να θυμίσουμε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τορπίλισε τη συμφωνία πώλησης του ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους. Γιατί άραγε; Για να μη χάσουν τα golden boys τις αμοιβές τους;

Είναι πολύ σοβαρό, λοιπόν, ότι ένα εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκας που θα πάρει αυτό το τεράστιο εφάπαξ, έδωσε εντολή μεταφοράς 10 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστική εταιρεία ώστε να γλιτώσει από ένα κούρεμα στις καταθέσεις. Δύο πράγματα συμβαίνουν λοιπόν:

Είτε ο εν λόγω κύριος έχει εσωτερική πληροφόρηση και κάποιος τον ενημέρωσε ότι επίκειται κούρεμα καταθέσεων οπότε θεώρησε καλό να διασφαλίσει τα εφάπαξ του ιδίου και άλλων εργαζόμενων.

Είτε και ο ίδιος δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση που τον έκανε επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ. Βλέπει ότι στην κυβέρνηση είναι «νούμερα» και οδηγούν τη χώρα στα βράχια κι αποφάσισε να πάρει τα λεφτά πριν του... τα πάρει ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος.

Ό,τι κι αν συμβαίνει είναι εγκληματικό και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια παρωδία που πλέον έχει γίνει προκλητική.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα