Άνθρακες ο θησαυρός και για τη λίστα Λαγκάρντ

15:54 3/4/2015 - Πηγή: Antinews

Ένας ακόμη υπουργός της κυβέρνησης αποδεικνύεται... "φούσκα". Ο λόγος για τον Παναγιώτη Νικολούδη, υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς ο οποίος θα... γέμιζε τα ταμεία με λεφτά από τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες. Μας φλόμωσαν στο ψέμα και στον εντυπωσιασμό και τώρα τα παίρνουν πίσω.

«Στα τέλη του 2012, ο ίδιος ως πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, και οι συνεργάτες μου, ζήτησαν από όλες τις τράπεζες καταλόγους με τους καταθέτες που έχουν κινήσει ποσά

μεγαλύτερα από 200.000 ευρώ. Ζήτησαν ακόμη λίστες με όσους έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό αλλά και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ασφαλισμένων, αφού υπήρξαν περιπτώσεις που ασφαλιζόμενος δήλωνε εισόδημα 25.000 ευρώ και είχε ασφαλιστικό συμβόλαιο ύψους 17.000 !

Ελέγχθηκαν ακόμη και οι φορολογικές δηλώσεις από το 2000 και μετά. Τι απέδειξε ο έλεγχος; 3500 περιπτώσεις κραυγαλέας δυσαναλογίας μεταξύ δηλωθέντων και πραγματικών εσόδων», κραυγαλέα φοροδιαφυγή όπως είπε ο κ. Νικολούδης, ύψους 7 δις ευρώ, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα στα δημόσια ταμεία ύψους 2 δις ευρώ!! «Και όμως αυτούς τους φακέλους» είπε ο Παναγιώτης Νικολούδης, «δεν είχαμε τι να τους κάνουμε. Δεν μπορούσαμε να εισπράξουμε αυτόν τον πακτωλό χρημάτων, ούτε από το ΣΔΟΕ ούτε από τις εφορίες».

Αυτά είχε πει και είχε βγει μάλιστα σε ελληνικά και ξένα μέσα ως άλλος... Ζορό που θα έφερνε πίσω λεφτά και θα έσωζε την οικονομία φορολογώντας τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό.

Έρχεται σήμερα για να διαψεύσει τον εαυτό του, τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Απαντώντας για τη λίστα Λαγκάρντ σε ερώτηση του Κασιδιάρη τονίζει: «Ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ είναι εξαιρετικά δύσκολος διότι οι Ελβετοί θεωρούν ότι τα στοιχεία αυτά έφυγαν με παράνομο τρόπο και έτσι αρνούνται να δώσουν πληροφόρηση».

Ο κ. Νικολούδης άφησε κάποιο παράθυρο ανοικτό να υπάρξουν αποτελέσματα από τον παράλληλο έλεγχο των καταθέσεων, των μετοχών αλλά και των ακινήτων των ατόμων που βρίσκονται στις λίστες ώστε να καταρτιστεί ένα συνολικό φορολογικό προφίλ το οποίο και θα αντιπαραβληθεί με τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι ελεγχόμενοι «διαφορετικά θα είναι λάθος να εξετάσουμε μόνο ό,τι εμφανίζεται στις λίστες» είπε ο κ. Νικολούδης.

Αναφερόμενος στον έλεγχο των off shore εταιριών. «Είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν. Σας το λέω διότι έχω εμπειρία».

Με λίγα λόγια... πάπαλα τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή. Άνθρακες ο θησαυρός και η κυβέρνηση είναι έκθετη για όλα όσα υποσχόταν τόσο καιρό.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα