Αρχίζουν και ξυπνάνε στη Συγγρού

15:54 3/4/2015 - Πηγή: Antinews

Είναι η πρώτη φορά το τελευταίο δίμηνο που η Νέα Δημοκρατία κάνει σκληρή αντιπολίτευση και αναγκάζει την κυβέρνηση να αμυνθεί και να απαντήσει με έναν τρόπο που δείχνει ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Φαίνεται ότι στη Συγγρού αρχίζουν να βρίσκουν το βηματισμό τους και ορισμένοι να αντιλαμβάνονται το ρόλο τους και να ακολουθούν τον Αντώνη Σαμαρά.

Δύο γεγονότα ξεχώρισαν

στην πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Το πρώτο αφορούσε τους μπαχαλάκηδες που έχουν καταλάβει τη χώρα και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Η δήλωση του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος είπε ουσιαστικά ότι η χώρα έχει παραδοθεί στο έλεος των κουκουλοφόρων και των λαθρομεταναστών προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης η οποία τον κατηγόρησε για ακροδεξιά ρητορεία.

Προσέξτε. Είναι ο Σαμαράς ακροδεξιός γιατί λέει να εφαρμοστεί ο νόμος και για να μαζευτεί η χώρα που έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι. Ενώ η κυβέρνηση που αφήνει τους αναρχικούς να αλωνίζουν, να καταλαμβάνουν κτίρια, να μπουκάρουν στη Βουλή και να σηκώνουν πανό στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη είναι προοδευτικοί. Ό,τι είναι υπέρ της νομιμότητας, της ασφάλειας και της τάξης είναι ακροδεξιό ενώ η «συγκυβέρνηση» με τρομοκράτες και κουκουλοφόρους είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει και σύντομα θα αντιληφθεί και η κυβέρνηση την οργή του. Γιατί μπορεί το οικονομικό πρόβλημα να κυριαρχεί, όμως, η ασφάλεια του πολίτη θα χτυπήσει «καμπανάκι» όταν υπάρξει ο πρώτος νεκρός, όταν καεί η Αθήνα ή όταν εισβάλλουν για τα καλά στη Βουλή ή σε κάποιο υπουργείο. Και όταν θα πέσει το πρώτο ξύλο διότι οι αναρχικοί δεν καταλαβαίνουν από Συριζαίους.

Το δεύτερο πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και ΝΔ είχε να κάνει με τη δήλωση του Αντ. Σαμαρά στο Bloomberg ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να μη βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Και τι του απάντησε η κυβέρνηση; Ότι είναι σενάρια θερινή νυκτός και ότι τα απεργάζονται «κέντρα και παράκεντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Δηλαδή ο κ. Τσίπρας και η παρέα του θα προτιμούσαν να δουν την Ελλάδα να χρεοκοπεί και να βγαίνει από το ευρώ παρά να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για να μην καταστραφεί η χώρα. Ασφαλώς και δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις 2 μηνών ζωή. Όμως, ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για αλλαγές όχι εντολή για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Ο κόσμος ψήφισε Τσίπρα γιατί πίστευε ότι θα πετύχει καλύτερα αποτελέσματα, δεν τον στήριξε γιατί θέλησε να τον κάνει νέο... Χαρίλαο Τρικούπη που θα πει «δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Κι όμως, ακόμη κι αν η Ελλάδα σπαρταράει ο ΣΥΡΙΖΑ θα λέει ότι τον πολεμούν ξένα και ντόπια συμφέροντα.

Θα γίνει ο ολετήρας της χώρας και θα κάνει καταγγελίες για να γλιτώσει το λιντσάρισμα. Είναι τόσο άθλιοι που δεν βάζουν την Ελλάδα πάνω από το προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον.

Είναι πια περισσότερο φανερό από ποτέ. Η κυβέρνηση καταρρέει, βρίσκεται σε αδιέξοδο και ετοιμάζεται να «σκοτώσει» την ελπίδα για καλύτερο μέλλον της χώρας προκειμένου να διασωθεί.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα