Τι συμβαίνει προεκλογικά με τα ελληνοτουρκικά;

19:45 2/1/2015 - Πηγή: Antinews

Ως ιδιαιτέρως σοβαρή κρίνεται η σημερινή σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Αμύνης, Βενιζέλου και Δένδια. Αυτό που την καθιστά ακόμη σοβαρότερη είναι η συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς και των αρχηγών ΓΕΑ, ΓΕΝ και ΓΕΣ.

Κι’ αυτό, διότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, όλοι αυτοί μετέχουν σε μια σύσκεψη. Εκτός των παραπάνω, στη σύσκεψη μετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών καθώς και ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Παρά την καθησυχαστική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν τα ελληνοτουρκικά και πιθανές απαντήσεις που πρέπει να δοθούν σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδo στην τουρκική προκλητικότητα στον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται, και δεν αποκλείεται να ενταθεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετά. Κατά πληροφορίες, λοιπόν, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν ελληνικές αεροναυτικές «ασκήσεις», σε απάντηση «ασκήσεων» που έχει ανακοινώσει η Τουρκία σε μεγάλο κομμάτι του νοτιοανατολικού Αιγαίου το επόμενο διάστημα και έως τον Φεβρουάριο.

Αναλυτικότερα, βλέπε:

-Πάει το “Μπαρμπαρός” στο Καστελόριζο;

-Μάθαν ότι πάμε σε εκλογές και πλάκωσαν κι οι Τούρκοι

- Καυτή… προεκλογική περίοδος για τα εθνικά θέματα

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα